zaterdag 22 juli 2017

EEN TYPISCH VOORBEELD VAN WORTELDRUK IN BEIJUM


Sinds twee maanden is Beijum bekend met de term 'worteldruk.' Oude en in het begin van de wijk gepote snel groeiende populieren (die Beijum een groen imago moesten geven) die door middel van hun opstandige wortels fiets-en wandelpaden omhoogdrukken. Met alle ongemakken vandien.

De wortels hebben er onlangs voor gezorgd dat een stuk fietspad langs de Amkemaheerd moest worden vervangen omdat het door worteldruk een stuitende hobbelpad was geworden.

Er zijn meer plekken in natuurwijk Beijum waar de wortels opstandig worden. Zie foto. Niet zichtbaar, maar uiterst rechts loopt de Beijumerweg, daarnaast de sloot met ruige vergroeiing. en daarnaast weer dit fiets- en wandelpad.

Het is geen vandalisme van de natuur. Maar het kan wel ongemak veroorzaken voor de mensen-soort.

En wat nog veel ergers is, en daar is de mens, gemeente Groningen, gevoelig voor: dit gaat geld kosten om te onderhouden/te verbeteren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat de Gemeente Groningen ook geld gaat kosten is wanneer je de Gemeente Groningen aansprakelijk stelt voor de gevolgen van de val die je maakte en je nek brak toen je, slecht ter been zijnde, struikelde over dat slechte wegdek.

Het voetpad langs de Zuidwending is een en al wortelellende. En voor sommige fietspaden langs de Emingaheerd geldt het zelfde.