zaterdag 22 juli 2017

LANGDURIG WACHTEN VOOR HET STATIEGELD-APPARAAT


Iedereen kent het wel, het gevoel dat je de verkeerde kassa in een supermarkt hebt gekozen. De Beijumblogger heeft dat ook wel eens, moet vooraan in de rij een product geruild worden, iets wat ellenlang kan duren. Of de pinpas van een klant voor je doet niet wat het moet doen. Wachten wachten. Je zet twee producten op de loopband en de klant voor je legt er voor 150 euro aan boodschappen op.  Maar er kan nog een ergernis zijn...., wachten voor het statiegeld-inname-apparaat.

Gistermiddag liep ondergetekende met twee lege plastiek flessen de AH van Beijum in. Het had ook in een van de twee Duitse supers die de wijk rijk is kunnen zijn, maar dat terzijde.

Maar jongens, zie foto. Dit zou zo tien minuten aan wachttijd op gaan leveren. Een man in een geblokte bloes was bezig met het apparaat, en zo te zien was hij aan de afronding toe.
Maar daarachter! Een man in een rood shirt en een in het blauw waren bezig om, als de blogger het goed ziet, acht-en-twintig lege bierkratten naar het statiegeld-apparaat te vervoeren.

Ik zet jullie even met de kratten op de foto heren. Geen probleem. De blogger hoorde, als hij zich niet vergist, dat ze nog twee van deze porties bierkratten voorradig hebben en dat die in een studentenhuis in Beijum staan.

Wacht even, als het waar is, nog twee van deze ladingen zou inhouden dat het studentenhuis maar liefst 84 kratten met bier leeg heeft gezopen.
Hoeveel flesjes bier zijn dat dan? Tweeduizend zestien...

Dat moet een top-studentenhuis zijn. Waar zit die in Beijum? Is vast een huis waarvan de bewoners op vrijdagavond gaan tossen op wat ze het weekend gaan doen. Een muntstuk opgooien, kop is naar de bioscoop, munt naar de kroeg, en als het muntstuk op z'n zij valt wordt er gestudeerd.

Geen opmerkingen: