vrijdag 28 juli 2017

DAPPERE BEIJUMERS REDDEN SCHAAP UIT DE SLOOTOp een mooie warme avond op 28 juli 2017 liepen wij (Hilda Gretha Visser en Loes Ubels) een blokje om.. Nadat we een lekker ijsje hadden gegeten bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde liepen we door om uiteindelijk weer op het Spakenpad in Beijum uit te komen.
Al kletsend hoorden we ineens een plons vanachter het hoge riet. Er werd nog gegrapt dat dit wel een zware eend moest zijn. Toen we een klein stukje verder liepen konden we door het riet heen naar de overkant kijken en zagen daar op de dijk een kudde schapen en één schaap in het water.
Het schaap was waarschijnlijk tijdens het grazen in de berm naar beneden gevallen. Het lukte het schaap niet om zelf weer op de wal te komen ondanks meerdere pogingen. Vrijwel gelijk belden wij de dierenambulance en stonden we daar al gauw met een groepje wandelaars/ buurtgenoten.
Een tweetal mannen besloot om te lopen om zo op de dijk bij het schaap te komen. Loes belde hierop haar vriend Marcel Buurlage om met de boot te komen helpen vanuit het water.
Toen Marcel arriveerde waren inmiddels de 2 mannen gearriveerd bij het schaap op de dijk.

Waarop Marcel en een buurtbewoner in de boot stapten. Zo konden deze 4 mannen uiteindelijk het schaap om te wal trekken en duwen.
Het schaap voegde zich weer snel bij zijn kudde.. Eind goed, al goed.

Foto's + tekst: Hilda en Loes.

Update 29-7; 13.02 uur: er zijn videobeelden van de reddingsoperatie....

Geen opmerkingen: