woensdag 12 juli 2017

IK WIL 100 JAAR WORDEN, EN ZUIP KOFFIE BIJ DE VLEET


Als je regelmatig koffie drinkt stijgt je levensverwachting. Dit heugelijke feit kwam gisteren in het nieuws. Als zelfs de NOS er in de lopende komkommertijd aandacht aan besteedt, moet het wel erg belangrijk zijn. 
Als je niet achterdochtig bent, dan wordt je het wel.

De Beijumblogger herinnert zich de kratjes melk in de eerste klas van zijn lagere school in de Kanaalstreek. Elke ochtend een rietje door het afdekkende zilverpapier drukken en het flesje leeg slurpen. Want melk was gezond. Het werd zelfs de Witte Motor genoemd.

Ach moet het, drie glazen melk per dag dat doet 't, vertrouwde Joris Pinter ons toe. Veertig jaar later kwam het bewustzijn dat melk waarschijnlijk helemaal niet zo gezond is.

Het leuke mannetje Flipje Tiel vertelde ons kinderen dat jam op je boterham heel gezond was. Ja, Koekkoek. Wat zit er een hoop suiker in! De stille moordenaar...

Ondergetekende is redelijk sportief aangelegd. In de jaren tachtig begreep hij dat het eten van pasta, koolhydraten, erg gezond is als je veel sport. Niet dus, het schijnt een moordenaar van je brein te zijn.

Waarom moet worden gerept over moordenaars om aan te duiden dat iets niet zo gezond is, is de blogger een raadsel in dit tijdperk waarin mensen ouder worden dan ooit te voren. Maar dat terzijde.

Trouwens, al begrepen dat sporten ongezond is?

Het is om gek van te worden. Wat is nou gezond en wat is ongezond?

De koffie smaakt prima, een dubbele senseo. Zie foto.

De Beijumblogger drinkt overdag nooit geen alcohol, maar hij verheugt zich al op de komende avond waarop hij een lekker flesje bier opentrekt. Misschien wel meerdere. Want....bier drinken schijnt erg gezond te zijn. Voor je hart, als bescherming tegen Alzheimer, het versterkt je botten. En het heeft nog veel meer voordelen...., lezen we hier

Geen opmerkingen: