donderdag 6 juli 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (44)


Deze straat in De Hunze, waarom vergeet ik altijd de naam?, loopt vanaf de Beijumerweg naar de grote centrale speelplaats richting Berlageweg (de Berlageweg is een soort van halve wijkring).

Wat ondergetekende opviel waren de witte voorportalen met blauwe voordeur voor elk huis.
Zie links en rechts op de foto. Je staat na het binnengaan niet ineens in de woonkamer maar in het voorportaal. Kan tochtigheid schelen. Of een plotsklapse binnenkomst.

Handig, er liggen keien (wat daar voor door mag gaan) op de stoep zodat automobilisten op afstand worden gehouden. Zie rechtsonder.
Parkeerplaatsen genoeg zo te zien in De Hunze.We zien ook een putdeksel, of wat daar voor door moet gaan. Zie voorgrond, het riool ligt klaarblijkelijk niet precies in het midden van de straat maar is rechts georiënteerd.

Helemaal rechtsonder is nog een stukje van een zebrapad zichtbaar. Waarschijnlijk ligt er een wit papiertje boven en is het geen verdwaalde witte verf-klodder waarmee de oversteek is gemaakt.

De bewoners van deze straat hebben niet echt een voortuintje, eerder een soort van platje. Wellicht liggen er tuintjes links en rechts achter de woningen.

Geen opmerkingen: