vrijdag 9 november 2018

EEN LAMPIONNENTOCHT DOOR DE DOM HELDER CAMARASCHOOL
Er is wat onenigheid in Beijum over de datum waarop kinderen, eventueel vergezeld met ouders, Sint Maarten gaan lopen. Zaterdag 10, zondag 11 of maandag 12 november?
Uiteindelijk is dé datum vastgesteld op komende maandag de 12e november.

In de Dom Helder Camaraschool bepalen ze al jarenlang zelf de datum voor een Sint Maarten-lampionnenoptocht door de meest noordelijk in Beijum gelegen school.

Gisteren was het weer raak. Directrice Joyce Mollema stuurde de foto's en ze schreef erbij:

Ieder jaar wordt vlak voor 11 november een lampionnentocht gehouden op de Dom Helder Camaraschool. Ook dit jaar waren de school, de peuterspeelzaal en de BSO weer prachtig versierd met zelfgemaakte lampions, lichtjes en muziek. Vele honderden ouders, kinderen, opa’s en oma’s volgden de route door het gebouw. Sommigen liepen de route wel drie keer! Bedankt voor uw aanwezigheid. 

Lampionnentocht 2013

6 opmerkingen:

Anoniem zei

'Dé datum vastgesteld'?! Wat een onzin. De winkeliers doen slechts de mededeling dat in het winkelcentrum op twaalf november snoep wordt uiggedeeld. Dat kinderen op Sint Maarten (11-11) langs de deuren gaan is een gegeven waar mijn gezin en buurtje zich erg op verheugen. Laat mensen toch in hun waarde en dring een ander niet je persoonlijke voorkeur op als was het een van overheidswege vastgesteld besluit.

Johan Fehrmann zei

Dat is een leuke...geweldig, op Beijumnieuws komen staatsberichten. Maar zonder gekheid, het lijkt me nogal onduidelijk voor kinderen. Want het winkelcentrum wordt maandag niet alleen bezocht, die dag gaan er ook kinderen langs de deuren. In 2007 sloot Beijum zich gewoon aan bij de datum 12 nov dat jaar. Maar waarschijnlijk is de kribbigheid toegenomen met als onderstroom 'wij bepalen dat zelf wel." Veel plezier zondag!

Léon Hartholt zei

Komp alemaaal door de moeslims joh

Anoniem zei

de winkeliers hebben volgens mij niet in de gaten , dat de kinderen van nu de klanten van de toekomst zijn ! 11 november is 11 november en geen 9 10 of 12 november . de kerstdagen staan toch ook vast op 25 en 26 december , of gaan ze die ook wijzigen als één van die dagen toevallig op een zondag valt ??? als het maar zo gaat zoals zij willen . we mogen eigenlijk ook al geen Sinterklaas meer vieren door de komst van o.a. de moslims ! maar de suiker feesten die moeten allemaal wel doorgaan .ook de acties die nu op stapel staan voor ons Nederlands kinderfeest , die zelfs in Suriname groots worden gevierd , 'k heb hier vele mooie verhalen over gehoord .en nu willen onze gekleurde mede mensen het hier wel even regelen , nou mooi niet !! dat er a.s. dinsdag een rechter moet beslissen of de landelijke Sinterklaas wel mag en kan doorgaan. belachelijk ! wij zijn zo langzamerhand te gast in ons eigen land , en dat wordt nog erger want ze hebben de volledige steun van de regering . mensen kom allemaal in actie en pik het niet langer !

Unknown zei

Sorry maar wat heeft huidskleur of geloof met het vieren van Sint Maarten te maken. En alsof alleen de gekleurde medemens problemen heeft met Sinterklaas. Hou toch op! Ik word er spuugzat van dat alles maar draait om wij en hun. Maar dan wel als anoniem iets plaatsen. Laat de kinderen en ouders Sint Maarten lopen wanneer hun dat willen. En hou eens op over Sinterklaas en dat racistische gedoe anoniempje. Maar laat mensen eens in hun waarde. Dan zou het hier op de wereld een stuk aangenamer worden.

Unknown zei

En nou even gewoon Nederlands graag.