zaterdag 24 november 2018

VOOR 4E ACHTEREENVOLGEND JAAR KERSTPAKKETTENACTIE BEIJUM


Je hebt oude en bijna versleten tradities die nodig aan verandering toe zijn, maar er bestaan ook prille tradities die elk jaar stevig worden neergezet om voor langere tijd wortel te kunnen schieten.

De kerstpakketten-actie in Beijum behoort daar toe, voor het vierde achtereenvolgende jaar bezorgen vrijwilligers en honderden gulle gevers ervoor dat mensen met een krappe beurs ook een gezellig en warm kerstfeest kunnen vieren.

Vandaag stonden inzamelaars in de promenade van Winkelcentrum Beijum en ook iets verder op voor de ingang van de Duitse super.
Precies een jaar geleden, begon ook op 24 november de inzameling voor Kerst 2017

Lammert Doedens is in feite de grondlegger van deze einde jaarsactie. Kijk en luister hier

De actie werd ooit opgezet met Sociale Long Beijum, een wijkbeweging die de laatste tijd louter nog digitaal, op Facebook, actief is.

Kerkelijk centrum De Bron heeft de actie actie ahw geadopteerd, en wie is daar aan verbonden en wie zien we op de bovenste afbeelding? Superstadjer 2017 en super Beijumse Christine de Ruiter

Op de benedenste afbeelding zien we de Beijumse superdames Jansje Dokter, links, en Bianca Schuitema. Beide dames organiseerden de afgelopen drie jaar Milieustraten in de Froukema- en Wibenaheerd. Zie een bericht van vandaag precies twee weken geleden.

Er werd vandaag weer gul gegeven door winkelend Beijum.
Volgende week vrijdag wordt de tweede inzamelronde gehouden.
Nb...geen alcohol en louter houdbare spullen waarvan de uiterste datum binnen dit aflopende jaar valt.Geen opmerkingen: