vrijdag 23 november 2018

EEN HELE MAAND NODIG OM RIJTJE BOMEN TE KORTWIEKEN?Voetpad afgesloten i.v.m. kapwerkzaamheden van 19 november tot 24 december?

Zo lang bezig? Vijf weken?

Het staat wel als zodanig op het gele bord ter hoogte van basisschool het Palet, daar waar je langs de Zuidwending richting winkelcentrum kunt lopen.

Zie foto's.

De hoge bomen langs het stuk Zuidwending dat loopt vanaf de Godekenheerd tot en met de Isebrandtsheerd zijn twee jaar geleden niet neergehaald, daar waar de bomen langs de uiteinden van het kanaal dat dwars door Beijum loopt wel zijn gekapt en vervangen door kleine jonge boompjes.

Richting oosten, Froukemaheerd en verder, zie nog eens dit bericht
En zie de boompjes die er voor in de plaats kwamen.

En zie ook de bomenkap langs het westelijk gedeelte langs het kanaal, ter hoogte van de Sibrandaheerd.

Geen idee wat goedkoper is, ook dit (midden) gedeelte van de bomen uit de grond trekken en er nieuw jong spul voor in de plaats zetten, of elk jaar duur onderhoud?

De storm-periode kon wel eens weer in aantocht zijn en de gemeente Groningen is er voor verantwoordelijk als tijdens een dergelijke storm een wandelaar een verpletterend stuk grote tak op zijn kop krijgt.

Zie de linker afbeelding, wat worden al die bomen rigoureus gekortwiekt! Er blijven alleen hoge stompige stammen over.

Gaat dit daarom tot de kerstavond duren?
Update, 18.00 uur, zoals degene die reageert...en ook vanuit andere bronnen: de bomen gaan neer, zullen worden gekapt.

1 opmerking:

GG zei

Bomen worden gekapt, komen nieuwe voor terug, net als op de andere stukken. Ook de lantaarnpalen worden gelijk vervangen.
Dat duur al me al een tijdje en is ook nog weersafhankelijk :-)