donderdag 1 november 2018

POLITIEK EETCAFÉ BEIJUM WAS EEN SUCCES


Het gezegde gaat dat de liefde van de man door de maag gaat. Pak een man in door hem een lekkere maaltijd aan te bieden.
 Trek dat gegeven breder: omdat de liefde voor politiek niet wijd verbreid is was het derhalve een goede zet om Beijumers met een heerlijke gratis maaltijd, verzorgt door Beijum Kookt, naar een politieke avond in buurtcentrum het Heerdenhoes te lokken. 


Het Heerdenhoes zat behoorlijk vol toen de Beijumblogger tegen zeven uur vanavond binnen kwam lopen. Het eten was net achter de rug en de aanwezigen maakten zich op om vragen aan politieke kopstukken uit de Stad te stellen.

Ondergetekende kwam er Inge Jongman tegen, fractievoorzitter en lijsttrekker van de ChristenUnie in Stad. Tegen haar opkijken hoeft niet :"Ik ben ook mor ain simpele Grunninger."
Inge stuurt binnenkort een stuk tekst op, wat heeft de CU met Beijum voor?

Carine Bloemhoff was ook aanwezig, u ziet haar op bovenstaande afbeelding door de 'lopende' microfoon haar zegje doen over energie, wat te doen als Groningen aardgas-vrij wordt? Ook Carine gaat een Beijum-tekst sturen.

En dat mag Koosje van Doezen van D66 ook doen, u ziet haar rechts achter de microfoon staan.

Verrassend, oud Beijumse en ex-politica Marjo van Dijken was er ook.
Ze zat in het eerste decennium van deze eeuw een tijdlang voor haar Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer (ten tijde van Wouter Bos).

Marjo staat (zit) op de linker foto derde van boven.
Er was ook een dame van GroenLinks aanwezig waarvan de naam is ontschoten (pardon, kan altijd nog benoemd worden en ook GL is bij deze uitgenodigd om plannen voor Beijum aan een breed publiek te presenteren.

U ziet haar op de foto rechtsonder achter de microfoon staan.

En wie zien we op de foto helemaal onderaan rechts zitten? Naast oud stadsdeelcoördinator Ruud van Erp en Koosje van Doezen?
Beijumer Jochem Atema van Stad en Ommeland.
Een half jaar geleden kreeg hij een gemeentelijke onderscheiding, een lintje

De sfeer was prettig in het Heerdenhoes, er was geen stekeligheid bespeurbaar. Wellicht kan een goede maaltijd de zogenaamde kloof tussen de burger en de politiek goed dichten.

De blogger verliet na ongeveer tien minuten aanwezig te zijn geweest het buurthuis weer. Welke onderwerpen er verder allemaal aan bod zijn gekomen is hem derhalve niet bekend.

Wel zag hij op een briefje van Inge Jongman het woord buitenfitness staan. Wie weet krijgen voorstanders van dit project eindelijk wat ze graag willen.

Tijdens campagnetijd en na een gezamenlijke goede maaltijd kon het wel eens goed zaken doen zijn....
Update 21.45 uur, thema's waren onder meer kunnen blijven wonen voor senioren Beijumers, afval, grofvuil en het Groene Hart. 👍🏻

Geen opmerkingen: