donderdag 26 april 2018

WEER EEN LINTJE NAAR BEIJUM (Ridder Jochem)


In navolging van meerdere Beijumers die hem voorgingen heeft Jochem Atema vandaag een lintje overhandigd gekregen.

Op de foto zien we Jochem links glunderen.

Foto staat op zijn Facebook-pagina, met onderstaande regeltekst:

Vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje - Nassau. Samen met de trotse familie....De Beijumblogger weet nog niet van de hoed en de rand, maar daar komt hij nog wel achter. Hij zal hem proberen te benaderen voor meer tekst en uitleg. In elk geval, vast van harte gefeliciteerd.


Update 13.20 uur, de blogger belde zojuist met de Beijumse Ridder: "Ik ben vandaag 65 jaar geworden en ben de stad ingelokt voor een fotoshoot. Dat dit er achter wegkwam, verrast me in hoge mate. Ik had vanmiddag als voorzitter van de cliëntenraad van het UWV een vergadering, maar die moet ik aan me voorbij laten gaan."


Update 13.30 uur:

DERTIG JAAR ACTIEF LID VAN.....

30 jaar bestuurslid Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), 30 jaar lid Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Actief in het bestuur van een tweetal pensioenfondsen. Actief met meerdere functies binnen de FNV en rechtsvoorgangers. Lid interim directie FNV Bondgenoten. Gedelegeerde naar de FHKN, partners in opleidingen. Mede oprichter stiDEM (stichting Detailhandel en maatschappij). Duo voorzitter cliëntenraad UWV Noord. Lid ledenraad Yarden. Actief binnen Groen, Grijs en Verkeer van de BOB. Commissiewoordvoerder Stad en Ommeland..

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Jochem Atema heeft ongeveer 30 jaren lang vrijwilligerswerk gedaan voor de FNV. En betaald bestuurswerk bij onder meer FNV Bondgenoten. Zie dit bericht (zonder datum):

www.uitkeringsgerechtigden.fnv-magazine.nl/201704#!/kaderwerk

En dit bericht van 29 november 2016:

https://lokaalfnv.nl/regio/groningen/actueel/2016/11/bestuurskandidaten_lokaal-fnv

Kees Huizenga zei

Jochem Atema was één van de auteurs van het rapport “Gesprekken over vrede in Beijum; een weg naar een geweldloze wijk”, © 23 april 2014. Vier jaren geleden.

Met enige vertraging is dit rapport perfect uitgevoerd. De BOB-krant verdween en later trad John Veldman uit het bestuur van de BOB.

Jochem Atema heeft mede "de wijkvrede in Beijum" bevorderd. Zijn vrouw zit sinds enige tijd in het bestuur van de BOB.

Zie verder:

www.lijn6.com/images/stories/-2014-06/Gesprekken-over-Beijum-K.pdf

https://beijumnieuws.blogspot.nl/search?q=Vrede+in+Beijum

https://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/06/bewonersclub-trekt-lijn-beijum.html
(18 juni 2014)


Jochem, van harte gefeliciteerd met jouw ridderorde.