maandag 30 april 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (95)De kracht van de volle maan
Ken je het gevoel dat je soms je emoties niet de baas bent? Het gevoel hebt dat het één grote warboel is? Het uit wil schreeuwen van ellende, of juist van vreugde… Als gevoelens en emoties over elkaar heen buitelen, moet je misschien eens in de lucht kijken of het volle maan is. 

Zoals je weet is het één keer per maand volle maan. Deze prachtige volle maan kan dus die chaos veroorzaken in je bol. Kortom lichte of grote explosies vinden er plaats, bewust of onbewust.
Persoonlijk vind ik de maan een fascinerende bol in het heelal, ik kijk er dan ook vaak met plezier naar. Na wat research op het web, kwam ik de meest leuke dingen tegen.
Er is meer tussen hemel en aarde… De maan maakt meer los dan je denkt bij de mens. Heel veel mensen voelen hier niets van en hebben er geen weet van. Mensen met HSP zijn hier wel gevoelig voor.

Wist je wel dat je je leven kunt leven in het ritme van de maan?
De cyclus van de maan wordt gezien als een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, dan weer afbouwen en loslaten. De stand van de maan kun je betrekken bij je timing en keuzes. Je hoeft heus niet als een wolf bij volle maan te gaan jodelen, niets buiten de deur te doen bij donkere maan en alleen je nagels te knippen bij de maan in haar vierde kwartier. Nieuwe projecten kun je het beste starten bij nieuwe maan en jezelf rust gunnen bij wassende maan.

Deze avond 30-4-2018 is het volle maan en volgens Petra Stam is het deze maand, de maan van het ontwaken. Ik kan mij daar goed in vinden. Het is het middelpunt van de lente en de natuur gonst van het leven: de sapstroom in planten en bomen is volledig op gang, bloesems bloeien overvloedig en er worden veel dieren geboren in deze tijd. Ook bij ons mensen groeit de levenskracht. We krijgen overal weer meer zin in… (schoonmaakwoede)
De maan heeft ook invloed op de natuur. De maan trekt water aan en dat verklaart onder andere het verschijnsel van “eb en vloed.” Wij mensen bestaan ook voor ongeveer zeventig procent uit water. Water staat voor gevoelens en emoties. Bij volle maan wordt daar dan ook harder aan getrokken, wat bovenstaande dus verklaard. Elke nieuwe maan heeft weer een andere betekenis. Ik ben wel benieuwd hoe ze op die namen komen. Jij dan?
Een nadeel van volle maan is dat je slechter kan slapen. Doordat de maan volop schijnt is het veel lichter buiten dan normaal. Ons onderbewustzijn is dat niet gewend. Het stofje melatonine, wat een hormoon is dat we zelf aanmaken in onze hersenen en dat ons bioritme regelt, daardoor is ontregeld. Door slaaptekort, krijg je sneller een kort lontje.
Verandert er niets aan jouw gevoel tijdens de maanfases, dan ben je maanbestendig.
Geniet vanavond van de volle maan!
2018©Vlindertje73

Geen opmerkingen: