woensdag 11 april 2018

BEIJUMBORG (109)


Alternatieve column

De Beijumblogger had al een column van me gekregen, waarin ik vertelde hoe ik – op het moment waarop de lezer de column onder ogen zou krijgen – op de veranda van mijn zusje in Zuid-Frankrijk zou zitten. Maar helaas: ik had buiten de waard gerekend, of in ieder geval buiten boze Franse piloten, want mijn vlucht naar Marseille van woensdag bleek geannuleerd. Ze staken, en dat doen ze net iets te vaak in Frankrijk. 

En zo zit ik dus niet op een terras met uitzicht op de Mont Ventoux, maar in mijn woonkamer, met uitzicht op een heel voorzichtig groen wordende tuin. Wel een beetje balen, ook al was de weersverwachting voor dat deel van Frankrijk bepaald slecht, de komende dagen. 

Goed: een alternatief gezocht. En gelukkig diende zich dat snel aan, want toen ik afgelopen week mijn jarige zwager belde, zei hij dat we elkaar al veeeeeel te lang niet meer gesproken hadden, en dat ik nodig eens naar hun flat in Zandvoort of hun huis op Texel moest komen. Vandaag heb ik hem maar weer gebeld en ja: vanaf donderdag kan ik terecht op een bungalowpark op Texel. 

Vaak was ik er nog niet: Texel lag een beetje ‘uit de route’, zogezegd. De andere Waddeneilanden ken ik allemaal wel goed, met Vlieland en ‘Schier’ als toppers. Toen ik voor het eerst op Texel kwam vond ik het heel erg lijken op Noord-Holland (waar het ook maar enkele zeemijlen vandaan ligt, natuurlijk), maar interessant is het zeker, en de Slufter is een geweldig mooi natuurgebied, waar ik ook de komende dagen wat hoop rond te struinen. 

Ok, het is geen Provencaals terras, maar wat klaag ik nou? Nederland is toch ook hartstikke mooi! 

Han Borg

Geen opmerkingen: