vrijdag 6 april 2018

DE SCHOOLTUINTJES GAAN WEER LOSHet voorjaar jubelt erover in Beijum. Vogels zingen hoog in de bomen en poezen en katten beloeren elkaar op straat. Sommige Beijumers gaan voorzichtig in de tuin of op het balkon zitten om de eerste zonnestralen op te pikken. Anderen zijn bezig om de tuin zomer-klaar te maken. 

Over tuinen gesproken, tegen half een vanmiddag arriveerde een schoolklas van de Heerdstee samen met enkele juffen of begeleiders op het Schooltuincomplex midden in het Groene Hart van de wijk.

Zie foto boven. Er werden gele plastiek spies-dingetjes uitgedeeld waar de namen van de kinderen op staan, zie het ding dat het jongetje rechtsvoor in de hand heeft.

De tuintjes worden weer verdeeld en die worden gemarkeerd met een naam.

"We stoppen er vandaag aardappels en boontjes in", aldus een aanwezige NDE-er.

Het feest dat lente heet is begonnen. Kinderen van basisscholen uit de wijk kunnen weer 'groene handen' gaan halen. Even uit de schoolklassen weg, daar waar je informatie in je hoofd moet proppen, en contact maken met de natuur.

Afbeelding rechts, aan de slootkant, Beijumerweg, is een drainagesysteem aangelegd, dit om overtollige water af te voeren.

Tussen de 20 en 25 jaar geleden zagen de schooltuintjes er helemaal feestelijk uit, zie nog eens deze bonte verzameling vogelverschrikkertjes

Geen opmerkingen: