maandag 9 april 2018

MAANDAGOCHTEND (348)Regels voor hondenbezitters. Hier mag uw hond niet komen. Poep opruimen. En anders fikse boetes.

Tou eem, mensen uit de Rensumaheerd. Wat heetgebakerd nou weer.

En ook nog eens flyers ophangen met als opschrift dat een kinderspeelplaats een kinderspeelplaats is? Iedereen weet toch dat een kinderspeelplaats een kinderspeelplaats is?

Het is maandagochtend. En de Rensumaatjes lijken in een gedeelte van hun straat de oorlog te hebben verklaard aan hondenbezitters, aan honden en aan hondenpoep. Zie afbeeldingen boven en links.

Oorlog? Niet zo negatief doen hoor blogger, lees je de eerste zinnen wel van het pamflet dat we op bovenstaande afbeelding in genoemde heerd zien hangen?

Honden brengen gezelligheid, zorgen voor lichaamsbeweging en vele contacten.

Er zijn Rensumaatjes die zo de politiek in kunnen.

Op de linker afbeelding zien we nog eens duidelijk op een flyer geschreven, en laat het voor iedereen duidelijk zijn: HIER SPELEN KINDEREN.

Er speelden geen kinderen op het moment van fotograferen, maar de boodschap is duidelijk. Leuk die honden die voor gezelligheid, contacten en lichaamsbeweging zorgen. Maar niet hier. Opzouten.

Vogels en andere dieren zijn waarschijnlijk wel welkom. Vlakbij de flyers liggen honderden dop pinda's op de grond.

Zie afbeelding rechts midden.

Naar verluidt hebben de Rensumaatjes afgelopen weekend hun woonheerd van zwerfvuil ontdaan, dit in het kader van Lentekriebels.

Twee jaar geleden werden deze kriebels uitbundig gevierd in de Renschelheerd, Rensumaheerd en naastgelegen Scheltemaheerd. Zie nog eens dit bericht
Wat aardig was, er hangen de nodige klompen in genoemde heerden aan palen. Toentertijd vol fleurige bloemen gepoot. Zou mooi zijn dit jaar weer, de klompen hangen nog leeg, zie afbeelding links beneden.

De wijk Beijum maakt zich op om de eretitel Groenste wijk van de Stad weer eer aan te doen. Op de hoek Hiddemaheerd met de wijkring moet een schroeiplek, ontstaan door een vreugdevuur tijdens de afgelopen jaarwisseling, nog weer even zijn groene kleur hervinden. Zie foto rechts beneden.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.

We gaan naar half april.

Geen opmerkingen: