zondag 8 april 2018

EEN PRACHTIGE LENTE-ZONDAG IN BEIJUM
Het mooie weer dreef de Beijumblogger vanmiddag de deur uit. Even een rondje Beijum fietsen.

Terzijde, het werd een half rondje fietsen, halverwege de fietstocht liep de achterband van de fiets leeg en moest de tocht met de fiets aan de hand voltooid worden.

Aan de Amkemaheerd, de noordelijke en oostelijke wijkring door Beijum stond bij nummer 227 een tafel plus tuinstoelen voor op de stoep. Zie afbeelding boven.

Wat geruststellend, Kerstman Piet en zijn vrouw Willy genoten van het mooie voorjaarsweer. Vlak voor de laatste kerst brachten ze Beijum nog een kerstgroet

Gaat Piet net als dat hij vorig jaar deed ook deze lente mooie foto's inzenden?
Wat prettig bovenal, het hartelijk Beijums stel is nog in relatief goede gezondheid.

Als ze voor hun huis zitten en ze kijken naar links, dan zien ze op ongeveer vijftig meter de gele bloemen die we op de linker afbeelding zien.

Vlakbij het huis van Piet en Willy zag de blogger twee hangmatten in een tuin hangen. Ondergetekende maakte de foto die we rechts zien en belde even aan. Er werd niet open gedaan.

Wat had hij graag een uurtje met een lekker koel voorjaars-biertje in een van de hangmatten willen liggen.
Leve de Lof der Luiheid

Foto links, in de Edzemaheerd stond en staat een mooie tafel langs de weg. Gratis meenemen. Staat op het briefje. Of was het nou in de Hiddemaheerd? Genoemde heerden lopen in elkaar over in Beijum-Noord. Ergens daar, voor wie een goede gratis ronde tafel wil.

Onderste foto ten slotte. Er zat een Iraanse man tussen de gele bloemen langs de westelijke wijkring Emingaheerd, ter hoogte van het Groene Hart van de wijk. Twee gesluierde dames maakten foto's van de op zijn knieƫn zitten landgenoot.

Een plaatje voor verwanten in het thuisland? Denken ze soms dat het tulpen zijn? Tulpen aus Holland klinkt toch anders dan Krokussen uit NL.
Ze spraken Engels, en nee, ze wilden niet pontificaal op de foto.

Zou de blogger ook niet willen als hij uit Iran zou komen. Griezelig fundamentalistisch land. Het drietal woont in Beijum, vertelden ze.

Leve de vrijheid in Groningen-Beijum. Het is voorjaar.

Geen opmerkingen: