zaterdag 21 april 2018

BASISSCHOOL HET PALET TE BEIJUM HIELD EEN FAIRTRADE


Kinderen horen blij te zijn, te lachen en ze moeten kunnen spelen. Ze hebben gezonde voeding en goed onderwijs nodig. 

Kinderen hebben het recht op mogelijkheden om zich op hun toekomst te kunnen voorbereiden. In de sloppenwijken van Bangalore in India leven ruim driehonderdduizend kinderen in slechte omstandigheden. Honderdduizend van hen verrichten kinderarbeid. Dat is de enige mogelijkheid om aan eten te komen. Zonder hulp ligt hun toekomst op straat en zijn ze kansloos. De Stichting YuvalokChild wil deze kinderen uitzicht bieden op een leefbare toekomst. Door geld beschikbaar te stellen hoeven ze niet meer te werken voor hun eten en kunnen ze naar school.
De kinderen uit Bangalore, India, krijgen support uit Groningen-Beijum-Nederland. Basisschool Het Palet, gevestigd aan de Froukemaheerd nummer 1, organiseerde gisteren een Fairtrade-markt, een rommelmarkt, waarvan de opbrengst naar de kinderen in nood in genoemde land gaat.

Het was niet een beetje gezellig in Het palet, het was reuzegezellig toen de Beijumblogger er gisteren tegen het middaguur naar binnen liep.
Er gebeurde van alles op het schoolplein en in de school. Wat een bedrijvigheid, wat een koopmansgeest en wat een lekkere hapjes.

Zie de foto's.

Wat een prettige gedachte te weten dat er in multicultureel Beijum scholen zijn die mensen (kinderen) met verschillende achtergronden of geloofsovertuigingen bedienen.

De zon scheen uitbundig. De kinderen en ouders op het schoolplein speelden spelletjes (voor geld? Opbrengst?) waar water aan te pas kwam.

Binnen was het broeierig warm. Maar de stemming was uitstekend.
Schoolkinderen ruimden afgelopen woensdag zwerfvuil op in de wijk in het kader van Lentekriebels.
De kinderen van Het Palet weten, we zijn niet alleen op de wereld, maar we kunnen mede-kinderen, ook al is het ver weg, helpen.

Het zijn van die dagen dat een mens een beetje optimistisch gestemd kan zijn over de toekomst van de mens.

Geen opmerkingen: