donderdag 19 april 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (77)De Beijumblogger houdt diep weg wel van de keurige rechte straten en de keurige tuintjes in buur-wijk De Hunze.
Hij sluit niet uit dat als hij de pensioengerechtigde leeftijd gaat behalen, hij a.h.w. de oversteek naar deze gemoedelijke slaapwijk vlakbij Beijum gaat maken.

Geen winkels, geen scholen, geen hangplekken, geen Lentekriebels, hmmmm, wat een rust.

Zie afbeelding boven, ergens midden in de wijk gemaakt.
Hier, in een der huizen, kun je toch lekker elk mogelijk moment van de dag heerlijk in slaap vallen?

Stel dat De Hunze 40 jaar bestaat, dan gaan ze daar toch niet zo aanstellerig, zoals in Beijum het geval is feest vieren? Doe normaal, dat doen ze daar pas als de wijk 100 jaar bestaat. De Voice of The Hunze? Geen belang bij, wij willen rust.

Heerlijk. Lekker bezig Hunsjes. Wat een contrast met de rumoerige wijk Beijum. Gaaaap. Ja, wat is gapen ontspannend. Niks mis mee.

Foto links, deze straat loopt dood, 'zegt' het bord. Toch geen reden om niet de straat in te fietsen? Dat zou in Beijum heel normaal zijn om wél te doen.

Daar kom je aan het einde uit, zie afbeelding rechts. Daar zien we de keien weer die in aflevering 53 waren te zien.
De blogger komt uit het chaotische en vrijgevochten Beijum en hij denkt: 'Hoezo doodlopend, daar kun je toch tussendoor fietsen?'

Wellicht kunnen we in De Hunze normen en waarden leren, in tegenstelling tot Beijum, waar de wormen en maden soms heersen.

Zie afbeelding beneden, vanuit de Bijvoetstaat in The Hunze kun je niet meer met je brommer de Beijumerweg op scheuren.

De situatie is al eens per foto op Beijumnieuws gepubliceerd, maar nog niet met dat lage rot-hekje dat we rechts tien centimeter boven het gras zien staan.

De Beijumblogger heeft geen brommer, maar hij ziet wel dat in het geval van wel, je gemakkelijk helemaal rechts langs het rot-hekje over het gras weg kunt scheuren.

Wat een gedachte nou weer, woon je soms in Beijum?

Keurige wijk De Hunze, blijf je aub vooral onderscheiden van het nabij gelegen en 'bedorven' Beijum.

2 opmerkingen:

michel zei

En het is er zo SCHOON!!!!

Truus zei

Zal ik alvast de verhuiswagen regelen voor je?