maandag 16 april 2018

MAANDAGOCHTEND (349)Het regende gisteravond stevig en naar verwachting gaat de zon vandaag ruimhartig schijnen. Groeizaam weer zogezegd, een kwestie van stevige zon na een fikse regenbui. 

Verder geen weerpraatje op deze maandagochtend. De blogger komt erop omdat in de Holmsterheerd een vierkant leeg gestripte en aangeharkte plantenperk ligt te wachten op nieuwe begroeiing. Een cadeautje van de gemeente Groningen, op een bepaalde manier is het plan dat jaren geleden in Beijum werd geopperd, beheer een stukje groen in je woonheerd, nooit van de grond gekomen.

Zou het niet beter zijn dat een buurt een gemeenschappelijk tuintje dat we op de foto zien zelf gaat beplanten en onderhouden? Vooral in een straat waar koophuizen staan zou dat een optie kunnen zijn, de blogger heeft sterk het idee dat daar waar mensen langdurig wonen ze eerder geneigd zijn om iets aan hun leefomgeving te doen. Kwestie van extra betrokken zijn.

Betrokkenheid is er zeker in de Fossemaheerd.

Zie afbeelding links, 'deze bak wordt door bewoners geleegd.'
Zo kan het ook, de buurt in eigen hand nemen.

Nog even terug naar bovenstaande afbeelding, wees eerlijk zo´n grijs kastje verhoogt de feestvreugde niet in een woonheerd.
Kunstenaars uit de wijk willen daar iets aan doen, ze zijn van plan om twintig van dit soort kastjes te beschilderen.

Zie hiervoor het bericht dat tegen 13.00 uur online gaat.

Het gaat om Enexis-kastjes, aldus degene die het volgende blogbericht heeft ingezonden. Ondergetekende bespeurt chagrijn in de wijk omdat deze energie-organisatie zomaar slimme meters in meterkasten van woonhuizen in de wijk zou plaatsen. Zie nog eens dit bericht van afgelopen zaterdag.

Wellicht is het raadzaam als Enexis transparant naar consumenten communiceert. Afbeelding rechts, langs de noordelijke wijkring zag de Beijumblogger afgelopen vrijdag een van boven afgesloten paaltje van dit bedrijf staan. Bij storing dit en dat nummer draaien, staat op een afgesloten geel/grijs 'dakje.' Wie moet dat nummer draaien, een medewerker of een consument?

Soms kun je maar beter koe zijn, dan heb je dit soort ingewikkeldheden niet.
Foto beneden, er lopen weer twee in het hart van de wijk, pardon, het dorp Beijum.

We krijgen de komende dagen zomerse temperaturen. Geniet er van. En vanmiddag of vanavond even stemmen voor het beschilderen van de grijze kastjes (nogmaals, volgende bericht).Geen opmerkingen: