donderdag 12 april 2018

BEWONERS WIBENAHEERD WORDEN AANGESCHREVEN (strenge handhaving afvaldumpers)


"Wij stelden tijdens de commissie Beheer en Verkeer vragen over zwerfvuil bij de Wibenaheerd in Beijum. en effecten op nabijgelegen natuurgebied Kardinge. Wethouder (Joost van Keulen, JF) zegt toe een brief te sturen naar omwonenden en strenger te handhaven op afvaldumpers."

Was getekend, de Partij voor de Dieren, gemeente Groningen.

Het kan een seconde of wat duren voordat onderstaande Twitterbericht van de Dieren-partij Groningen oplaadt.

Wibenaheerd...
De Beijumblogger kan er niet omheen. De goede Wibenaatjes daargelaten, die zijn vast dik in de meerderheid, maar de meeste vuilnis wordt in de Wibenaheerd langs de openbare op de weg gekwakt.

Zie ook afbeelding boven.

Geen gezicht Wibenaatjes! Maar het ontgaat de blogger wat voor effect dit op het achter de woning-rij liggen Recreatiepark Kardinge zou moeten hebben.

Gaan de paardenbloemen hierdoor later in de maand misschien slechter groeien? Raken de loslopende koeien in het park soms van slag door het grofvuil? Wordt het slootwater erdoor vervuild?

Arme wethouder Joost van Keulen, gaat ie brieven aan die ondeugende Wibenaatjes schrijven. Grote kans dat die op straat in de Wibenaheerd rond gaan slingeren. Verspilde energie, hoe wil je controleren of iemand 's nachts afval op straat dumpt? Hoe symbolisch wil je symboolpolitiek hebben?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Symboolpolitiek? Wat is dan de oplossing van de blogger? Ophalen grofvuil weer 'gratis' maken? Ook dan zullen er nog Wibenaatjes zijn die hun troep maar gewoon dumpen. Bovendien: gratis bestaat niet, dat betalen wij met z'n allen.
Huis-aan-huis een brief bezorgen is een goed begin en kan misschien bijdragen aan iets meer "sociale controle".

Kees Huizenga zei

Ik ben het met "anoniem" eens. Een brief aan de Wibenaheerders schrijven is tenminste iets. Anders gebeurt er niets!

Een vraag: vindt er aan de Wibenaheerd veel dumping van zwerfafval plaats van buiten deze straat? Is er met andere woorden veel vuilnistoerisme?

Hoe denkt men aan de Wibenaheerd over cameratoezicht bij de afvalcontainers? Is dit een optie of moeten er heerdwachten met smartphones komen vanuit de buurt zelf? Een actief en alert heerdcomité.


Terzijde: Johan, gefeliciteerd met jouw 62-ste verjaardag.