maandag 23 april 2018

MAANDAGOCHTEND (350)


Beijum  ziet er prachtig uit. Wat een bloesems. De bomen kleuren bovenin langzamerhand groen. Langs de bermen en slootranden bloeien veel gele paardenbloemen en boterbloemen.
De wijk oogt groen en geel, zogezegd.

Nee, niet van nijd.


Eerst even de bloesems, geniet ervan, ze zijn weg voordat je het weet.

Zie afbeelding links, zullen de Wibenaatjes die achter de momenteel roze boom wonen het erg vinden dat ze tegen de bloesems aan moeten kijken? De blogger denkt van niet.

Afgelopen stond bovenstaande poster langs de westelijke wijkring. Wat doe je als je kindermishandeling of verwaarlozing vermoedt?

Om gek van te worden, wat een rotvraag.

Wat doe je als je ergens alcoholisme vermoedt? Huiselijk geweld? Dierenmishandeling? Een hennepplantage? Belastingontduiking? Een illegale stokerij? Verkrachting binnen het huwelijk?

Het gaat er niet om kindermishandeling te relativeren, het is erg zat. Terzijde, de blogger begreep ooit van een collega (jeugdzorg) dat in een bepaalde straat in Beijum het hoogste percentage kindermishandeling binnen de stad Groningen voortkwam. Het is niet relevant de woonheerd hier te noemen.

De poster die we langs de weg zien heeft waarschijnlijk als doel dat we ons bewust van kindermishandeling moeten worden.
Maar dit werkt niet. Het stoot af. Denkt de Beijumblogger op deze maandagochtend. Critici zullen zeggen: wegkijker.

Dat is niet het geval, maar hij is van mening dat mensen zich niet teveel moeten focussen op het leed in de (directe?) wereld.
Het is er wel, zeker, daar sluit de blogger zijn ogen niet voor.

Maar je kunt ook een bord langs de wijkring plaatsen met als tekst: Wat doe je als er een terroristische aanslag in Beijum plaatsvindt met minstens 100 doden? 
Heel goed, word je daar maar bewust van. Wat doe je als er een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter in Beijum plaatsvindt en de helft van de huizen stort in?

Denk daar maar eens even over na mensen. Bewustwording. Wat doe je als iemand met de fiets de Zuidwending inrijdt?
Afgelopen vrijdag op Beijumnieuws: er zijn klachten over wandelpaden in de wijk.

Wat doe je als je ergens een wandelpad met dikke hobbels vindt, waar je amper met de rollator overheen kunt? Zie afbeelding rechts, die zet je op de foto, vanaf de Beijumerweg de Grevingaheerd in.

Een prettige laatste week van april toegewenst. En blijf van kinderen af...
Wat doe je als je ergens een prachtige leefbare en prettige woonwijk vermoedt?

Dat moet Beijum zijn.


2 opmerkingen:

Ria zei


"Wat doe je als je ergens een wandelpad met dikke hobbels vindt, waar je amper met de rollator overheen kunt?"

Dat meldt je bij de gemeente. Kan via een app, bellen, internet, twitteren of appen. Wel belangrijk dat je de locatie goed neerzet.

https://gemeente.groningen.nl/melding-schade-vuil-in-uw-buurt

Ria zei

(wat doe je als je net na het posten van je reactie een domme typefout ziet? Dan vraag je de blogger of hij het wil verbeteren... meld je is zonder t natuurlijk)