vrijdag 27 april 2018

BEIJUM IS KLAAR VOOR DE VRIJMARKT (Koningsdag)


Het grote voetbalveld in Beijum, zoals elke wijkgenoot weet, die tussen het Pedalpark en de Jaltadaheerd, ligt klaar voor de traditionele april-invasie van mensen die willen kopen en verkopen.

Zie afbeelding boven. Het zal weer loven en bieden worden, hebbedingetjes op de kop tikken, die partij oude boeken aan de man trachten te brengen, speelgoed en kinderboeken slijten omdat de kinderen ouder zijn geworden, etc.

Zie afbeelding boven. Als je de foto goed bekijkt zie je linksachter, in het verlengde van de sloot een grote container van de Milieudienst staan waar morgen tegen het einde van de Vrijmarkt overgebleven en onverkoopbare troep in gegooid kan worden.

Foto's links en rechts zijn gistermiddag gemaakt. Ter hoogte van de Jensemaheerd staat langs de wijkring een soort van oranje container.

Foto rechts, even daarna zag de blogger van rechts een maaltijdbezorger met een oranje ding achterop de brommer komen.

Het is Koningsdag 2018. De Beijumblogger weet nog niet hoe de (publicatie)dag er uit gaat zien, hij is van plan de vrijmarkten in Beijum en in De Hunze te gaan bezoeken.Wellicht gaat hij ook nog even de stad in.

Attentie, de vrijmarkt wordt dit jaar niet langs de singels in de stad gehouden maar zal in het Noorderplantsoen plaatsvinden.

Geen opmerkingen: