vrijdag 2 november 2018

BEIJUM NAAR GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN GRONINGEN OP 21 NOVEMBER (4)"GroenLinks wordt waarschijnlijk de grootste partij in Groningen, maar bedenk dat dit niet gunstig is voor Groningers in verband met Diftar die deze partij wil invoeren. We willen een schone stad en schone wijk Beijum en zijn daarom voor het herinvoeren van gratis grofvuil laten ophalen. En tegen Diftar"

De gemeenteraad van Groningen is hoofdzakelijk een mannen-aangelegenheid. Willen we daar ook frisse jonge vrouwen in? Wel, er staan vandaag en morgen twee jongedames van 100%Groningen met een caravan op Winkelplein West in Beijum campagne te voeren.
Grote kans dat als deze partij op 21 november drie zetels behaald ze allebei in de gemeenteraad komen. Zie foto boven.

Links staat boegbeeld Marjet Woldhuis, een geboren Groningse en verpleegkundige, naast haar staat de nummer drie op de lijst, Yaneth Palacio Menger. Mocht de partij twee zetels halen dan valt Yaneth af, tweede op de lijst is, en vandaag niet aanwezig in Beijum, Erick Bakker.

In tegenstelling tot veel politieke partijen in Stad is 100% Groningen puur een lokale partij. Er zit geen 'Den Haag' achter en landelijke kopstukken inzetten om kiezers te paaien is er niet bij.

Woldhuis oogde vermoeid toen de Beijumblogger haar tegen een uur vanmiddag trof. "Ja, campagne voeren is best vermoeiend, ik geef alles voor een  goed resultaat op 21 november. Ik hoop dat veel Beijumers op ons gaan stemmen."

Stel dat jullie met de PVV in de raad komen, kan 100% Groningen met deze partij samenwerken? Na een aarzeling: "Ik ga geen partijen uitsluiten."

Het was en het is fris op het winkelplein. Handig, een caravan waar je even binnen kunt zitten met een kop koffie. Zal 21 november een 'warme dag' voor 100% Groningen worden?
Voor meer info...

Het woord is dan aan de kiezer. Het staat elke politieke partij die meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen vrij om berichten op te sturen. Geef, zoals 100%Groningen deed, ook aan wanneer jullie de grootste wijk van Groningen bezoeken. De PvdA en ChristenUnie hebben  toegezegd informatie op te sturen (plannen) waar Beijumers iets aan kunnen hebben.

Marjet Woldhuis, vertel....bekijk en beluister de video.

Update 16.20 uur. speerpunten:

  1. Onnodige regels in de zorg afschaffen.
  2. Méér en betere sociale huurwoningen.
  3. Minder geld voor prestigeobjecten als Forum, Oosterpoort en geothermie
  4. Kinderen in armoede mee laten doen met onderwijs, sport en cultuur.
  5. Meer voorzieningen voor honden en anders deze belasting volledig afschaffen.
  6. Grofvuil weer gratis laten ophalen en zwerfvuil tegengaan.Geen opmerkingen: