donderdag 1 november 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (98)En ook bij de ingang  van De Hunze staat een verkiezingsbord met posters.
Zie ook het voorgaande bericht over het bord in Beijum.

Apart, het bord in De Hunze staat bij De Hunze Zuid en die in Beijum bij Beijum Noord.

Dat geeft verder niet maar de blogger heeft de indruk dat bij Zuid meer verkeer de wijk inrijdt dan bij Beijum Noord.

En het lijkt hem dat de politieke partijen graag zoveel mogelijk verkeer langs hun posters willen laten rijden.

Het lijkt wel alsof de borden standaard beplakt worden, het bord in Beijum is in de zelfde volgorde vol behangen als die in De Hunze.

Ook hier hangt Marjet van 100% Groningen weer naast de PVV-poster, geen idee of ze dat 100% oké vindt.

Wat in De Hunze wel handig is in vergelijking met Beijum, hier, zie foto's komen per dag ook vele honderden fietsers voorbij.Wellicht dat die even de moeite nemen om al fietsend van hun smartphone op te kijken om een blik op het bord met posters te werpen.

Tja, politiek. Zouden mensen in de witte wijk De Hunze nou meer op de PVV stemmen dan die in Beijum? Er loopt zelden een hoofddoekje op straat.

Dit in tegenstelling tot het bonte Beijum. Beijum is hoofdzakelijk links georiënteerd, de SP, GroenLinks en PvdA zijn met D66 vaak het grootst.

Geen idee of De Hunze rechtser scoort, interessant om die gegevens na 21 november eens op te vragen.

2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Ook hier in De Hunze ziet het stemgedrag er precies zo uit dan in Beijum; weinig verschillen. Ook De Hunze is links georiënteerd (trouwens,zoals heel Groningen). Met een verschil dat de VVD iets hoger scoort (uitgaande van de vorige gemeenteraadsverkiezingen).

Anoniem zei

De PVV is een on democratische eenmans partij. Geleid door een dictator. Geheel terecht dat ze niet zijn uitgenodigd. Waarom moet je de PVV uitnodigen terwijl er ook moslims aanwezig zijn? Je gaat toch ook geen Partij voor Dieren uitnodigen en dan in de zaal een koe slachten?