woensdag 7 november 2018

BEIJUM NAAR GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN OP 21 NOVEMBER (6)


"Wat wij belangrijk vinden is dat er zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen gaan, we heten niet voor niets de Partij van de Arbeid. Een goed beleid voor scholen en onderwijs, maar ook willen we een schone en opgeruimde stad en daarom pleiten we voor twee keer per jaar gratis grofvuil ophalen."

Was getekend, Roeland van der Schaaf. Wethouder van de Partij van de Arbeid.

Vanmiddag bracht hij met een delegatie van genoemde partij een werkbezoek aan Beijum. 

De Beijumblogger trof het gezelschap dat we op bovenstaande foto zien staan voor de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd, op een steenworp afstand van Plein Oost (daarvoor waren ze bij WIJ-Beijum op bezoek geweest en het ging daarna ook nog naar de Boerderijum en het winkelcentrum).

Zie foto boven, Van links naar rechts: Hanneke Gibcus, fotograaf Bert Oost, José van Schie, Roeland van der Schaaf, Arjan de Rooij en Aad Naafs.
Oud wethouder van Schie is een oude bekende in Beijum, zie nog eens dit bericht van tien jaar geleden. En ook hier
Beijumer Arjan de Rooij was tot aan 2012 fractievoorzitter van de PvdA. Toen kwam hij in problemen.

De delegatie werd allerhartelijkst ontvangen door medewerkers van de Kringloopwinkel, er was koffie en thee en er werd een goed gesprek gevoerd, zie afbeelding links.

Ondergetekende wilde graag weten wat de PvdA met Beijum voor heeft. Dat zou op te schrijven zijn geweest en hier uitgewerkt leesbaar, maar waarom niet even de korte klap door middel van een video?? Roeland van der Schaaf, wat zijn de plannen voor Beijum?

Zie de video. De wethouder gaat o.a. over de arbeidsmarkt en aanpak van de jeugdwerkloosheid. Waaarover nog meer? Lees hier


Zeker zijn dat we naar elkaar omzien. Dat betekent dat iedereen in Groningen een eerlijke kans krijgt. Dat er meer betaalbare huizen moeten komen. Dat we talentvolle jongeren meer kansen geven om te werken in onze stad en ommelanden, met zekerheid en een fatsoenlijk salaris. Dat we mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. En dat iedereen mee kan doen, ook kinderen van ouders die het wat minder breed hebben.
Alle Groningers verdienen zekerheid om een goed bestaan op te kunnen bouwen. Dat begint met een fijne woning in een groene, veilige wijk. Met een goede basisschool in de buurt, ook in de kleine dorpen in onze nieuwe gemeente. Daarom willen wij meer betaalbare huizen en moet er stevig doorgebouwd worden voor jong en oud. We willen mensen die belangrijk werk doen, zoals schoonmakers en beveiligers, in vaste dienst nemen. En mensen die nu een uitkering krijgen, willen we weer aan het werk helpen. Dat biedt zekerheid om vooruit te komen in het leven. Jongeren in het beroeps- en hoger onderwijs verdienen een eerlijke kans om een goede baan te vinden in onze regio, bijvoorbeeld in de energietransitie of de bouw.
De PvdA zal altijd voorop gaan om mensen en gezinnen in armoede te helpen. Bijvoorbeeld met het kindpakket, waardoor ook kinderen in arme gezinnen goede schoolspullen krijgen, een fiets kunnen kopen en naar zwem- of muziekles kunnen. Alle kinderen verdienen immers een goede start in het leven. Lees hier verdert
BEKIJK EN BELUISTER DE VIDEO
(Morgen/overmorgen een bijdrage van de ChristenUnie en van een CDA-docent die werkzaam is in Beijum. Alle politieke partijen in Stad mogen Beijumnieuws in aanloop naar de verkiezingen als podium gebruiken)


1 opmerking:

Anoniem zei

Een puntje pik ik er even uit: weer gratis grof vuil ophalen.
Volkomen terecht! Het is echt een zootje soms.