zondag 26 mei 2013

"OPEN DAG BOERDERIJUM LOOPT LEKKER DOOR"Een lekker meizonnetje zat er vandaag niet in voor de bezoekers van de open dag van de Boerderijum, maar het had erger gekund. Of zoals een medewerkster van de Zijlen, een der partners binnen de Boerderijum, eergisteren opmerkte: "Ik hoop dat het een beetje druk wordt, want volgens mij wordt er regen en hagel voorspeld." Halverwege de middag mam ondergetekende even poolshoogte. De gekleurde ballonnen en vlaggetjes wapperden bij aankomst stevig rond de aankomstpoort naar de Boerderijum. Ondergetekende kreeg eerder een herfstgevoel dan een voorjaarsstemming door dat gewapper en de stevige wind die dat veroorzaakte. De springkussen bij de ingang was er niet voor niks neergezet. Niet dat het gekleurde ding bomvol kinderen zat, maar er werd wel gebruik van gemaakt. Zie foto links. Gelukkig, er zijn bezoekers. Verder lopend zag ondergetekende dat het buiten bij de hokken en op het speelveldje niet al te druk was, maar dat de ongeveer tien mensen die buiten liepen zich prima leken te vermaken. Maar kijk, in een der ruimtes die aansluiten op het speelveld zaten een zevental mensen gezellig te praten en te knutselen. Zie bovenste foto. Ja, dikke jassen aan, je moet wat als het buiten veel en veel te koud voor de tijd van het jaar is. Ze maakten er het beste van.
In de binnenruimte, zie foto rechts, liepen en zaten ook een twaalf tot vijftien mensen. Daar trof ondergetekende de medewerkster van de Zijlen weer. Het is mooi droog gebleven. "Ja, gelukkig maar." Hoe loopt het tot nu toe? "We mogen niet klagen, het loopt over de hele dag lekker door." Met haar vinger maakte ze de bekende naar boven en naar beneden draaiend: "Het ging tot nu toe op en neer, dan waren weer redelijk wat mensen aanwezig en dan was het weer een stuk rustiger."

Het had minder gekund. Veel mensen zien graag wat meer drukte in en rond de Boerderijum en de weergoden hadden vandaag een handje kunnen helpen. Maar dat lieten ze na.

Geen opmerkingen: