donderdag 23 mei 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST(17)

 Op de bovenste foto ziet u het gedeelte van Winkelplein West dat de komende weken/maanden drastisch van aangezicht zal gaan veranderen. Bekijk het nog maar even, binnenkort bestaat dit in deze hoedanigheid niet meer. Nog maar eens, de Duitse grootgrutter op West, waarvan u de naam links in beeld, ziet zal er letterlijk op vooruit gaan. Zo´n beetje het hele grondgebied dat u hier kunt aanschouwen, het gaat nog steeds over de bovenste foto, zal binnenkort tot de bekende winkel op West gaan behoren. Een loempiaverkoper die moest verkassen, een maand werken aan leidingen, elektriciteit en water, onder de klei, de fietsenstalling en de rekken voor de winkelwagens die ´verpoot´ moeten worden, wat heeft het toch wat voeten in aarde, beter gezegd in de klei, om deze uitbreiding te bewerkstelligen.
De foto´s zijn gistermiddag voor de verandering maar eens vanaf het dak van de computershop gemaakt. In vergelijking met deel 16 van deze lopende serie is op de linker foto te zien dat de grond weer wordt toegedekt. De werkzaamheden rond de leidingen onder de grond lijken bijna te zijn voltooid. Is het nu dan afgelopen met de overlast? Bepaald niet. De waterleiding wordt morgen(vandaag, blogbericht op woensdag geschreven) afgesloten, in elk geval heeft de computerzaak morgen geen water tot z´n beschikking. Zie de eigenaar van de winkel op de onderste foto. Hij reageert tamelijk laconiek op de hele heisa: "Tot nu toe zie ik amper minder klandizie in de zaak, door de nauwe doorgang voor de winkel lopen de mensen bij wijze van spreken in een fuik, men is bijna verplicht om de winkel binnen te lopen."
Nee, hij laat z´n humeur niet verpesten door de chaos voor z´n deur. Toch ook maar even poolshoogte nemen bij buurman Gerrie de Boer van www.gerriedeboer.nl Tijdens een knipbeurt: "Ik heb morgen wel water, bij mij zit de waterleiding achter i.p.v. voor op het plein. Ik heb net twee nieuwe medewerkster aangenomen, de zaken gaan hier uitstekend." Dé kapper van Beijum oogde tevreden: "De klanten die naar m'n kapperszaak komen gaan hier gericht heen. Meestal lopen die niet met zware boodschappentassen te zeulen."
Reuring op Winkelplein West. Zal iedereen blij zijn met de naderende uitbreiding van de Lidl? Twintig meter verder op zit een gerenommeerde broodjeszaak. Bakkerij Meindertsma. Naar verluidt komt er ook een broodjeszaak in de uitbreidende super...
En in de voormalige fietsenzaak bij de vijver? Daar schijnt toch weer een pizzeria te komen.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: