vrijdag 31 mei 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (18)


 Op de bovenste foto ziet u het grondgebied op Winkelplein West dat over een maand of twee, drie praktisch helemaal volgebouwd zal zijn. Alleen het gedeelte linksboven, dat vanaf de computershop richting kapper de Boer loopt, blijft open. Vanaf de rechte muur, links, zal de aanbouw van de Lidl tot aan ongeveer de rode laadbak die op de foto is te zien worden doorgetrokken, waarna de nieuwe voorgevel vervolgens naar links, vanaf deze positie gezien, naar de gevel die voor de Primera langsloopt zal worden doorgetrokken. Is het allemaal nog te volgen? De fietsenrekken en karretjes die u rechts ziet staan verhuizen naar het plein, naar de plek linksonder op dezelfde bovenste foto. Zoals vaker gezegd, maar nu goed te (over)zien, de tijdelijke ingang van de Duitse prijsbreker zal tijdens de aanstaande verbouwing via de rechter kant van de computershop, ingang schuine kant rechts, gaan lopen. Op de linker foto is het gebied voor de Lidl, computershop en kapsalon te zien.
Elk nadeel heeft z'n voordeel, een ramkraak is deze weken uitgesloten op Plein West. De twee pinautomaten die op ongeveer 15 meter afstand van elkaar (!) zijn amper te bereiken, laat staan dat je er met een auto tegenaan kunt knallen.
De elektriciteit en het water waren afgelopen week weer eens tijdelijk afgesloten. Wat een chaos, en dat allemaal om een winkel enkele tientallen vierkante meters uit te breiden. Je kunt wel zien waar het geld zit tijdens deze economische crisis. In elk geval in Duitsland, bij de Lidl.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het lijkt me sterk dat de Lidl als huurder van het (uitgebreide) pand de verbouwing zelf moet betalen; ik neem aan dat de huur gewoon omhooggaat.