woensdag 29 mei 2013

COLUMNIST EN UITGEVER ONTMOETEN ELKAAR

Harm gespot bij de Wibena-rotonde
Op bovenstaande foto ziet u Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander in gesprek met columnist Harm Vorsteveld van Lijn6. Foto gistermiddag gemaakt, zonder dat de heren het in de gaten hadden. Waarover spraken zij? Tja, had het ze gevraagd, zal de lezer waarschijnlijk denken. Maar ondergetekende zat in de vliegende haast, en een goed gesprek tussen een uitgever en een columnist moet je niet zomaar verstoren. De heer Vorsteveld kan na een zeer lange winter eindelijk weer uitgebreid naar buiten, u ziet aan zijn hoedanigheid dat het niet raadzaam is om tijdens al te koude temperaturen naar buiten de hort op te gaan. Veel te koud als je niet lichamelijk in beweging blijft. Beijum is gewaarschuwd, Harm Vorsteveld schuimt weer door de Beijumer heerden, wellicht ook op zoek naar voer voor z'n komende columns. Nou ja, gewaarschuwd, laat ondergetekende het zo zeggen, de columnist kan z'n denkbeeldige pen in rozenwater dopen maar ook in een meer bijtende vloeistof. Rechtvaardigheid binnen Beijum gaat hem aan het hart, maar hij kan ook over ditjes en datjes uitweiden. Lees z'n laatste column hier.
Maar wat deed de heer van Leeuwen daar? Toch ook iemand om scherp in de gaten te houden. Waarover spraken zij? Wordt Harm bij Lijn6 losgeweekt om in de Regiokrant van Van Leeuwen te gaan schrijven? Namen ze de ins en outs van de wijkpolitiek door? Wie zal het zeggen.

De linker foto werd me een tijdje geleden toegespeeld zonder dat de heer Vorsteveld er weet van had. Een jongere- wat zal het zijn, 25 jaar geleden?- versie van mijnheer terwijl hij achter het stuur van een legerauto zat.
Z'n lichamelijke staat mag dan z'n beperkingen met zich meebrengen, het verstand van de Beijumer columnist functioneert nog altijd prima.
Dat het een lange warme zomer mag worden. En dat we Harm in z'n karretje rond scheurend in alle hoeken, stegen en heerden van de wijk mogen zien opduiken.

Geen opmerkingen: