dinsdag 28 mei 2013

UIT DE OUDE DOOS (161)

Op bovenstaande luchtfoto uit 1980 ziet u een gedeelte van de Bentisma- en Grevingaheerd. Denk ik, want de foto komt uit het plakboek van de aan de Bentismaheerd gehuisvestte Centraal Wonen-project. Als ik het goed heb, en me niet vergis, dan is linksboven op de foto de oude boerderij te zien waar zich heden ten dage het Gezondheidscentrum bevindt. Op het gedeeltelijk braakliggend terrein links moest de bouw van de Heerdstee nog beginnen. Het blokje huizen links in het midden van de foto moet dan het Centraal Wonen-project zijn. Maar dat kan bij nader inzien weer niet, omdat het Centraal Wonen-project aan het Groene Hart grenst. Wat doet dat rechter huizenblok daar dan? Bovenstaande beschreven indeling klopt denk ik toch  weer niet. Maar je zou toch denken dat een der kronkelpaden de Beijumerweg is. Zou de foto van boven de Emingaheerd zijn genomen?Wie o wie weet hoe het zit?
Update 18.56 uur. Met dank aan de reacties en de mensen die mailden, echt niet bij stil gestaan: Natuurlijk, het project Cw- de Heerd bestaat uit twee clusters. Op de kleine foto ziet u een gedeelte van het 'tussenstuk.' Links staat het zuidelijk gedeelte, hier bevindt zich een recreatieruimte. Vanaf de positie van de fotograaf bekeken staat rechts het noordelijk gelegen gedeelte (cluster) van het woonproject. En dát gedeelte grenst aan het Groene Hart. De ruimte tussen de beide gedeeltes, bovenste foto, fungeert heden ten dage als een soort van hofje.


3 opmerkingen:

Henk Lankamp zei

De beschreven indeling is helemaal correct. Centraal Wonen bestaat uit twee blokken.
Uiterst rechtsonder is nog net een stukje van het 'Groene Hart' te zien.

michel zei

Leg Google Maps er maar eens naast. Je ziet dan dat er naast Centraal Wonen, dat links van het midden op de foto ligt, nog zo'n carré-achtig woonblok ligt. Dat blok grenst aan het groene hart.

Unknown zei

Gezien de inrichting van de tuinen van Centraal Wonen is de foto van 1983.