maandag 6 mei 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (40)


I
 Het was een geweldige ervaring om afgelopen weekend a.h.w. uit de lucht naar beneden te vallen, vliegveld Eelde, om vervolgens amper twintig minuten later de nu toch weer- mag het weer even?- groenste wijk van de stad binnen te (willen) rijden. Oeps, is ook zo, kruispunt Beijum Zuid is afgesloten. De drie foto's die u ziet zijn al rijdend vanuit de auto gemaakt tijdens het passeren van het kruispunt. Binnenkort weer een uitgebreidere reportage over de ontwikkelingen. Tot en met woensdag gaat alle autoverkeer v.v.  via afslag Beijum Noord. Via www.ringgroningen.nl: In de meivakantie (periode 1-8 mei)  is het niet mogelijk om komende vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid (de Emingaheerd) in en uit te rijden. Er vinden werkzaamheden plaats aan het nieuwe viaduct en het riool bij de Emingaheerd. Het verkeer wordt dan omgeleid via Beijum-Noord.


Voor fietsers geldt er een minimale (kleine) omleiding. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan  blijven doorrijden, maar dient rekening te houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid.
Klusmaanden mei en juni
Deze werkzaamheden maken deel uit van de voltooiing van de bouw van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid. In de maanden mei en juni vinden er diverse werkzaamheden plaats aan het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid en de aansluitende wegen, waarvoor ‘de zijarmen’ van de Oostelijke Ringweg tijdelijk worden afgesloten.
Afsluiting
De Hunze  In de periode 20 mei- 28 juni is de andere zijde afgesloten  en is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg de Hunze (Berlageweg) in of uit te rijden. Ook hier gaat de omleiding via Beijum-Noord. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Bakemastraat. Ook hier geldt dat het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar ekening dient te houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid.
Nieuwe viaduct 
De verwachting is dat eind begin juli het nieuwe viaduct, dat nu naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is, op haar definitieve plek (over de Oostelijke Ringweg) in wordt gereden.

Geen opmerkingen: