zondag 26 mei 2013

ONDERTUSSEN IN EN RONDOM AHHet was geen moeilijke keuze om te bepalen welke van de drie foto's die u ziet afgebeeld er groot zou worden 'afgedrukt.' De bovenste foto is vrijdagmiddag gemaakt, een vriendelijke 'bloemenmeisje' die met een tevreden klant aan het praten was. Waarom de rechter dame zo tevreden was? Voor de fotograaf ging ze even vanuit haar scootmobiel in de benen: "Schrijf maar even een keer wat positiefs op. Ik sta hier met een lekke band en krijg zomaar een kopje koffie van de AH aangeboden. Leuk niet?"
Is inderdaad niet verkeerd, een klantvriendelijk beleid betaalt zich op de een of andere manier altijd terug. Zie de dames stralen. Mag het door een man even afgevraagd worden: Zijn het geen schatjes? Omdat op de bovenste foto het bloemenmeisje de ogen dicht heeft wordt ook onderstaande afbeelding gepubliceerd. Maar goed. Voor het boodschappen doen stopt ondergetekende meestal z'n in andere winkels gevulde boodschappentas in een kluisje. Geen zin in 'mag ik even in uw tas kijken.' (Hoe terecht de vraag ook, begrip voor dat ondernemers zich wapenen tegen winkeldiefstal). Bijna geen plek meer om een tas achter een vier cijferige code te herbergen. In één kluisje stond een flesje frisdrank, in een ander een 'big stick.' Zie foto links, middelste kluisje boven. Wat mensen al niet veilig willen stellen.
Aha. Gelukkig. Er is weer de mogelijkheid om een bakje koffie te drinken. Zie rechts. De automaat was maanden buiten gebruik. Wat wil je nog meer in hét ontmoetings- en inkoopcentrum van Beijum?  Hmm, wifi misschien? Zou mooi zijn. En een paar kranten?

1 opmerking:

Jan Bakker zei

Zeer zeker, een beetje positief nieuws op z'n tijd kan geen kwaad. en dan zijn ze op deze site aan het gode adres. Veel nieuws op Beijumnieuws is vaak positieg. mag best een keer gezegd worden.
Dat men met name bij AH in Beijum steeds nieuwsgierig is in wat de klant in z'n tas heeft, getuigt niet bepaald van klantvriendelijkheid. Voor mij een reden om m'n dagelijkse boodschappen elders (Plus, Oosterhamriklaan) te doen. Vindt u het normaal dat de politie (zonder enkele reden) aanbelt om huiszoeking te doen. Jevraagt verbaast: "Wat zoekt u hier dan?" Antwoord: "eigenlijk niets, maar puur uit voorzorg." Dat accepteren we niet, maar de inhoud van je eigen tas aan een vreemde laten zien wordt door met name Groningers als normaal gezien. In bv. een povincie als Brabant, waar ik ook woon, moet je zoiets niet vragen, dat wordt bij ons niet gepikt. Natuurlijk moet een ondernemer alles doen om diefstal tegen te gaan, maar het is niet geoorloofd om zonder aanleiding in prive-spullen te neuzen. Dat heeft de wet zo geregeld. Wel als er een duidelijk aanleiding is!