zondag 5 mei 2013

TERUG IN BEIJUM

Het was geweldig om een weekje naar Zuid Europa af te reizen. En wat ideaal om via Groningen Airport te kunnen vliegen. Zeer gemoedelijk. Geen Schipholstress, geen treinreis heen en terug, nee gewoon vanaf vlak onder de stad als uit  een katapult de lucht in vliegen. 

Wat een ervaring om het Groningse/Drentse land onder je te zien verdwijnen. De foto's die u ziet zijn boven Zuid Frankrijk gemaakt, wat een Goddelijk uitzicht om ver boven de wolken- volgens mij vliegen vliegtuigen zo'n tien kilometer hoog in de lucht- de zon als dé oerkracht te aanschouwen.

Even een week geen wifi, wel een wakkelende smartphone-contact, even de reacties chequen en kijken of de voorgeprogrammeerde berichten op tijd online zijn gegaan. Verder even van het digitale infuus afgesneden zijn, is ook af en toe niet verkeerd. Nogmaals, geweldig om vanaf Eelde weg te kunnen vliegen, maar het is nooit een straf om in Beijum terug te keren. Wat is alles in een week tijd een stuk groener geworden! Beijum Zuid ligt helemaal op de schop, de wijk in- en uitrijden is hier niet mogelijk. Maar daar vertel ik waarschijnlijk niks nieuws mee.

Wat misschien nog niet iedereen weet is dat een bijna 89-jarige recordvrijwilliger uit Beijum de afgelopen week het aardse voor het eeuwige heeft verwisseld. Binnenkort meer daarover. Ik neem even de tijd om rustig bij te komen van de reis. In de loop van de week gaat het vliegwiel van Beijumnieuws weer op hogere toeren draaien.

Geen opmerkingen: