maandag 6 mei 2013

BIJ HET OVERLIJDEN VAN FRIEDA MOLENBERG

Foto: Trienko Krohne (2009)
De Koningin van het vrijwilligerswerk in Beijum is niet meer. Uitgerekend op de Dag van de Arbeid blies ze haar laatste adem uit. Adem die ze niet zomaar kreeg, haar laatste jaren gingen moeizaam, open vooral ook onderstaande link over http://www.levenmetzuurstof.nl/
Frieda Molenberg heeft een enorme staat van dienst opgebouwd op het gebied van vrijwilligerswerk in de wijk. Het is teveel om allemaal op te noemen. Twee dingen springen er uit. Ten eerste haar verwoede pogingen om via de 'Klankbordgroep Plein Oost' dit gedeelte van Beijum aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Het resultaat van alle inspanningen tot nu toe stelden haar diep teleur. "Het slaat toch nergens op wat ze ervan hebben gemaakt!?" Lees vooral ook de citaten in het bovenstaande interview uit Dagblad van het Noorden te lezen via DeKrantVanToen.nl Of tijdens het video-interview uit 2009, zie link onder.
Links ziet u een stralende Frieda tijdens de uitreiking van de Fakkeltrofee, zie link onder.

Ze had de wijk aan haar hart liggen: "Blijf met de poten van Beijum af en gun de ouderen hun woongenot in deze wijk." Het moet even gezegd, Frieda maakte zich met haar eigenzinnige optreden niet altijd even populair bij de andere ouderen in de wijk. Zoals een lid van de ter ziele gegane Klankbordgroep Beijum Oost opmerkt: "Ze kon tijdens vergaderingen flink tekeer gaan. Het was een pittige tante." Een andere oudere: "Ze mocht wel erg graag gelijk hebben, en oei als je het niet met haar eens was, dan zwaaide er wat. Hoe ze dan deed was om bang van te worden."
Ondergetekende bestempelt het 'drammerige gedrag' liever als strijdbaarheid. Of gedrevenheid. Frieda Molenberg heeft zich vele jaren op haar eigen manier ingespannen om datgene in Beijum gedaan te krijgen waarvan ze vond dat het nodig was. Ze vocht te vuur en te zwaard voor wat de wijk in haar ogen nodig had.

http://www.levenmetzuurstof.nl/Deze website vertelt het verhaal van Mevr F.W. Molenberg die vanaf 1998 aangewezen is op externe zuurstofbronnen ofwel machines die haar voorzien van extra zuurstof. Dit 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Het uitreiken van de Fakkeltrofee in 2009.
Frieda als ongeveer 55 jarige.
Ongezouten kritiek op "Winkelcentrum"Oost. Frieda op de film tijdens de lentemarkt van 2009. Kijk vanaf 3.44 minuut.

1 opmerking:

Anoniem zei

RIP. Ze is vanmiddag gecremeerd. Op www.lijn6.com staat een overlijdingadvertentie