donderdag 16 mei 2013

NEDERLAND KAN NIET ZONDER BEIJUM

Bovenstaande foto maakte ondergetekende gisteravond tegen een uur of kwart over negen. Tijdens een prachtige zonsondergang naderde hij Beijum. Maar hé, wat is dat nou? Een spandoek aan de zijkant van het Heerdenpad? Even een foto maken dan maar. Thuisgekomen las hij de tekst: Nederland kan niet zonder de bouw. Hmmm, even op de site kijken, zie hier. Er schijnt een heuse campagne gaande te zijn om de bouw te promoten. Teneur van het verhaal, zonder de bouw is Nederland nergens. Een waarheid als een koe natuurlijk, wat is het land zonder de mensen die voor een goede infrastructuur zorgen? Aan de andere kant, wat is Nederland zonder onderwijzers en leraren? Zonder politie? Wat is Nederland zonder de postbodes en buschauffeurs? Je kunt wel aan de gang blijven met opsommingen waar Nederland niet zonder kan. Ok, je kunt alles kapot relativeren, maar ondergetekende is opgegroeid met de slogan: Goede wijn behoeft geen krans. En met 'du eev'n normoal  doe.' Ondertussen zijn de bouwers binnen Beijum lekker bezig. Op Plein Oost en West. In het Groene Hart. Kruispunt Beijum Zuid natuurlijk. En ook met het fietspad van en naar de stad. Zie foto links en rechts. 
Wat een werkverschaffing voor de bouwers.

Eigenlijk kan Beijum niet gemist worden. Wat is Nederland, wat is Groningen zonder Beijum. Nee, het land, de stad, ze kunnen niet zonder Beijum.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

niet vergeten sloop sporthal Kardinge

Kees Huizenga zei

Johan, je schrijft over "werkverschaffing voor de bouwers". Ik weet dat je dit niet geringschattend bedoelt. Toch een opmerking hierover.

"Werkverschaffing" is een historisch beladen woord. Ik verwijs naar de crisisjaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Zie:
http://www.encyclo.nl/begrip/werkverschaffing

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werkverschaffing
(bijvoorbeeld de aanleg van het vliegveld in Eelde in 1931)

http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2008/januari/In-Europa-1936-Sterk-door-werk-Propagandastrijd-over-de-werkverschaffing.html

http://www.google.nl/search?q=werkverschaffing&hl=nl&rlz=1T4GGHP_nlNL519NL519&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_xqWUfnoA4mg0QW8yYCgAQ&ved=0CDoQsAQ&biw=1024&bih=718


Wat nu op en rondom de Oostelijke Ringweg aan specialistisch werk wordt verricht, heeft een concreet doel. Een betere ontsluiting van Groningen, inclusief Beijum, De Hunze en Lewenborg. Een betere bereikbaarheid van de Hoofdstad van het Noorden.


De bouwmarkt is een scharnierpunt van onze economie. Daarom moet die verhuurdersheffing voor de woningcorporaties van tafel. Anders zullen de woningbouwcorporaties minder gaan investeren in nieuwbouw, woningonderhoud en woningrenovatie.

Zie hierover: http://www.aedes.nl/content/elementen/standpunten.xml

Kees Huizenga zei

Wonen 4.0 van vorig jaar mei is een uitstekend integraal plan voor de aanpak van de woningmarkt en de huurmarkt.

Zie: http://www.aedes.nl/content/artikelen/woningmarkt/hervorming-woningmarkt/Standpunt-Aedes.xml

De overheid dient niet te bezuinigen op grote infrastructurele werken, zoals de wegenbouw, de aanleg van fietspaden en de aanleg van spoorlijnen. Het gaat om investeringen in de kwaliteit van het (openbaar) vervoer. Investeren is beter dan werknemers in de WW te doen belanden.