zaterdag 18 mei 2013

OPEN DAG CENTRAAL WONEN BEIJUM
Eigenlijk veel te laat, zo tegen vier uur vanmiddag, arriveerde ondergetekende weer in Beijum. Bedoeld wordt: te laat om naar de open dag van Centraal Wonen 'de Heerd' aan de Bentismaheerd te gaan. Toch maar even kijken, wellicht viel er nog een fotootje te maken. Nee, bezoekers werden niet meer aangetroffen, wel zag ondergetekende een zestal bewoners van het project in de ontmoetingsruimte. Zie foto's links en rechts. Er hing een tevreden sfeer, de open dag was een succes geweest, wel had er iets meer aanloop mogen zijn. Of er nog foto's zijn gemaakt? "Nee, maar je collega van www.lijn6.com is geweest, die heeft foto's gemaakt en ook werd er gefilmd." Kijk, dat is het werk, kan Beijumnieuws niet, dan kan Lijn6 vaak wel. Of omgekeerd. Bekijk desgewenst hier een video-impressie uit 2011 (in het bericht wordt doorverwezen naar een nog eerder geplaatste video). Er hingen veel oude foto's uit de begintijd van CW de Heerd. Binnenkort meer daarover in de Oude Doos. Foto boven: uitzicht (1982) op het Groene Hart van Beijum.
Welkom bij Centraal Wonen project De Heerd. 
In ons project wonen 77 mensen met verschillende achtergronden, etniciteit, 
huishoudens en gezinssamenstelling. De leeftijd variëert van 0 tot 78 jaar. 
We delen een aantal ruimtes en twee grote gemeenschappelijke tuinen. 
Het complex is van de Christelijke Woningstichting Patrimonium. Er worden vele activiteiten georganiseerd. Zo zijn er de tuindagen voor de gemeenschappelijke tuinen, twee keer per week een baravond, filmavonden, CW koor El Grillo, sinterklaas- kerst- en oud & nieuwfeesten, koffie ochtenden, vuurtjes, swingfeesten, een jaarlijks kampeerweekend en een jaarlijks volleybaltoernooi, meditaties en yoga. De huizen zijn gebouwd in 2 hoefijzervormen; het hart van beide hoefijzers zijn de gemeenschappelijke tuinen. De hoefijzers zijn weer verdeeld in clusters van 7 huizen van verschillend formaat, die samen een clusterruimte en een wasmachineruimte hebben. 

Er wonen hier mensen met een fulltime baan, deeltijd baan, mensen die vrijwilligers werk doen, mensen die hun kinderen opvoeden en verzorgen, mensen die het voorgaande weten te combineren. Mensen die veel tijd en energie in onze vereniging steken, mensen die even pauzeren enzovoorts. Er zijn veel alleenstaanden maar we hebben ook stellen die samen in een huis wonen. http://www.cwdeheerd.net/


1 opmerking:

Anoniem zei

was erbij in 1982, toen de oprichting besproken werd.
kreeg sneller een rijtjeshuis aangeboden en koos daarvoor.
ben destijds vaak naar de dans/bar avonden gegaan.
heel erg gezellig altijd!