woensdag 8 mei 2013

DRUKTE WIJKRING NOORD, RUSTIG IN ZUID

Automobilisten uit de Frama- Fossema- en Sibrandaheeerd hebben deze week relatief pech. Hetzelfde geldt in meer of mindere mate voor mensen uit de Isebrandts- Menkema- en Albrondaheerd. Waar ze normaal gesproken binnen een minuut de wijk via het kruispunt Beijum Zuid kunnen verlaten, daar moeten ze nu ruim twee kilometer voor om rijden. Over de Emingaheerd via de Amkemaheerd richting noordelijke wijkring, voorbij de benzinepomp naar de op- en afritten van Beijum Noord. En dan pas op de Beneluxweg, stadsring oost. Het verschil in drukte en rust was gistermiddag goed te merken. De bovenste foto is omstreeks kwart over vier gemaakt, het was een drukte van belang bij de knik in de weg, ter hoogte van Winkelcentrum Beijum. Vice versa. Beijum Noord.
Hoe anders was het op de Emingaheerd in Zuid. Zie linker foto. Gemaakt tijdens de middag/avondspits. Wijkring Zuid lag er uitgestorven bij. Niet alleen het gedeelte dat de fotograaf vastlegde, ook achter hem reed niks en niemand.
Zoals eerder vermeldt, kruispunt Beijum Zuid is tot en met vandaag voor alle autoverkeer afgesloten. Zie ook de rechter foto, ook gistermiddag gemaakt. Waarom het kruispunt precies is afgesloten is me niet helemaal duidelijk, er zijn/waren geen werkzaamheden te bespeuren. Maar het zal vast z'n redenen hebben. Het verkeer zal in de loop van de middag weer via dit punt de wijk in en uit kan rijden. Morgen is het Hemelvaartsdag en wordt er niet (langs de weg) gewerkt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi ik snap je redenering maar er zit geen logica in. Mensen uit de heerden die je noemt moeten allemaal over de Emingaheerd dan moet het daar toch juist drukker zijn? Wiskundige gezien moeten er juist meer mensen over rijden toch

Alie zei

Ik woon in de Sibrandaheerd, en baal stevig. Bij elke rit met de auto moet je 10 minuten extra rekenen omdat ik de hele wijkring af moet rijden. En Johan, dat zijn bijna 4 kilometers ipv 2! Gelukkig vandaag de laatste dag, voor hoe lang?? We zullen zien.

Tonnie zei

Alie, het klopt, maar even voor de duidelijkheid, 4 heen en 4 terug!

Alie zei

als het net zo mooi wordt als bij Lewenborg is het de ellende wel waard denk ik. Dit is wel de meest irritante. Eerder was de busbaan wel open maar dat is nu ook niet zo. Nou ja.. we zien het wel. Inderdaad, van afslag zuid naar afslag noord over de wijkring is 4 km.