maandag 20 mei 2013

NOG MEER KARDINGERPARK

Ja, nog even het Kardingerpark. Zie ook het blogbericht van gistermiddag. Wellicht is mei de mooiste maand van het jaar, het is een waar genot om in de achtertuin van Beijum te wandelen of te fietsen. Hardlopen kan ook, zie bovenste foto, een jogger rent met een gedeeltelijke groene schutkleur door het park. Vissen kan idem dito, zie rechter foto. Een wandeling maken door het gebied waar de 'wilde beesten' grazen? Zie onderste foto.


Twintig minuten fietsen vanaf het centrum van Groningen vind je een prachtig recreatie- en natuurgebied waar je heerlijk kunt picknicken, wandelen, vliegeren, hardlopen, skeeleren of zwemmen in de Kardingerplas. Neem er eens een kijkje!

Wandelen

In Kardinge zijn diverse wandelroutes uitgezet door een gevarieerde gebied. Bos, weilanden, moerassen en plassen wisselen elkaar af als je door Kardinge wandelt. Ondanks dat het gebied dicht tegen de stad Groningen aan ligt, zal het je verbazen wat je onderweg kunt zien; een ijsvogeltje, een karekiet of blauwborst. .

Hardlopen

In Kardinge is een hardloopparcours uitgezet, speciaal om te oefenen voor de jaar;ijkse 4 mijl van Groningen. Een bijzonder hardloopevenement waar duizenden hardlopers aan mee doen. Bij het beginpunt van het oefenparcours in Kardinge staat een informatiepaneel en oefenrekjes waar je je kunt opwarmen voordat je gaat hardlopen. Veel plezier!  http://www.natuurmonumenten.nl/kardinge
(Alle foto's zijn gistermiddag gemaakt)

Geen opmerkingen: