maandag 13 mei 2013

MAANDAGOCHTEND (158)

De meivakantie is voorbij, de leerlingen van alle basisscholen in Beijum zitten weer op school, ze zijn net met de laatste etappe van het schooljaar 2012/2013 begonnen. Even stil staan bij de ouders, leerlingen en leerkrachten van de Doefmat en de Dijk, wat een krachtproef om in zes weken tijd twee gerenommeerde scholen in de wijk tot één samen te voegen! Ga er maar aan staan, een hurry-up-relatie aangaan tussen twee verschillende onderwijsculturen in de grootste wijk van de stad. A hell of a job. Maar moet lukken toch?
Toch maar even op de riebel op deze tweede maandagochtend in mei 2013. De ochtendstond heeft immers goud in de lentemond. De vele bloesems vallen langzamerhand richting klei, de natuur hoef je de onwrikbare natuurwet dat leven loslaten betekent niet in te fluisteren. De natuur vertrouwd, de mens houdt angstvallig vast. Maar goed. Het is toch om raar van te worden hoe snel de tijd gaat? Over pakweg zes weken tijd worden de dage weer korter. Hadden we de winter al achter ons liggen? Kijk, daar staat een vakantie-karretje langs de zuidkant van de wijk. Niet verkeerd, even weg uit Beijum. Ondergetekende kan er over meepraten: verslavend om te reizen. Maar gemakkelijk gezegd, waarschijnlijk blijven steeds meer mensen thuis. De eindjes aan elkaar knopen, de rekeningen betalen, schoolgeld voor de kindere., etc. Goed, vertrouw op God, maar zet je vakantie-karretje met een ketting aan een paal op slot. This is Beijum.
Verder wandelend, Froukema- en Isebrandtsheerd, vielen me, zoals vaker trouwens, de bordjes op die her en der aan gevels en op paaltjes zijn bevestigd. Zie ook vooral de onderste foto, een rood bordje met letters tussen het vele groen in de wijk.
Weet iemand waar deze bordjes voor dienen? En, waarom zijn ze blauw en dan weer rood? Beijumnieuws@online.nl
De preek van de wijk moet er op deze maandagochtend in mei bijna uitgeperst worden. Nederland, zeur- en zeikland, een der rijkste landen ter wereld, kijk om je heen en zie de natuur in bloei staan. Wat een gezondheidszorg in dit land, onderwijs voor iedereen. Niemand sterft hier van de honger. Beijumers, jullie wonen in de mooiste wijk van de stad. En geen gesoeszzz daarover. Een prettige week toegewenst. En zet eens een kopje paardenbloemthee uit eigen wijk. Om te ontgiften. Of niet, kruidenvrouwtje Saskia Nieboer. Gratis.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor zover ik weet zijn de bordjes aanduidingen waar leidingen lopen van water en gasleidingen ,de getallen geven diepte en lengte etc etc etc aan .

Anoniem zei

Wikipedia:

De rode bordjes (soms met redundante aanduiding B of BK) verwijzen naar brandkranen; de blauwe bordjes (met aanduiding A, AS of DL) naar afsluiters van de waterleiding. Deze locatiebordjes heten formeel aanwijsplaten en dienen te voldoen aan bepaalde eisen die zijn vastgelegd in NEN 1184.[2]

Op de bordjes staat een uniek identificatienummer, de nominale diameter van de leiding en de locatie van de kraan ten opzichte van het bordje. De locatie van de kraan wordt aangegeven door de positie (in meters) ten opzichte van de T op het bordje. Het getal aan de voet van de T betekent x,x meter loodrecht gemeten vanuit het bordje. Het getal links of rechts van de T duidt de afstand links of rechts van het bordje aan.

Anoniem zei

De door jou zo gewaardeerde kruiden vrouw van Beijum heet : "Kruidenvrouwtje ? "

Anoniem zei

Waar we ook heen gaan .
We zullen overal ons zelf tegen komen .