zondag 17 juni 2018

DE LAATSTE OPEN DAG IN DE BOERDERIJUM


"Het is niet eens zo dat het Natuurmuseum hier niet goed liep. Zoals vandaag, het is bijna half een en er zijn al een stuk of veertig bezoekers geweest. Ook op andere dagen loopt het naar behoren. Maar ik snap de Gemeente Groningen wel, de locatie op het Stadspark is zeven dagen per week open terwijl het hier op de Boerderijum zondags meestal gesloten is. ik vind het wel jammer, want ik heb met de mensen hier een mooie band opgebouwd. Over twee weken gaat het Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu over van Beijum naar het Stadspark"

De grote drukte moet nog komen, tegen twee uur vanmiddag zal er een roofvogel-show worden gepresenteerd, maar de blogger was tussen kwart over twaalf en half een even kort aanwezig op de laatste open dag in de Boerderijum.

De Uitzwaai-Open Dag, zo werd het aangekondigd, zie ook de flyer die gisteravond werd gepubliceerd.

In genoemde Natuurmuseum was het op moment van arriveren niet erg druk, zie afbeeldingen links en rechts. Geen wonder dat het naar het Stadspark gaat verhuizen, dacht de blogger. Totdat hij met de beheerster ervan in gesprek kwam die bovenstaande vetgedrukte quotes uitsprak.
Zo dramatisch was of is het dus helemaal niet, het Stadspark is alleen maar rendabeler.

In een ruimte grenzend aan de speelweide zat een zevental kinderen onder begeleiding te knutselen.
Bij Kindercentrum Mallemolen, een der ´bewoners´ van de Boerderijum kon je gezellig zitten rondkijken, zie afbeelding beneden.

Om twee uur dus de roofvogel-show. De blogger zal er niet bij zijn, maar het kan een mooi uitje met de fiets of wandelend zijn.

De hele middag nog, de Uitzwaai Open Dag in de Boerderijum.
Geen opmerkingen: