zaterdag 2 juni 2018

KOM OP BEIJUMERS, DIE TENT MOET VOL...

Wijkfeest Beijum40 lijkt voor geen meter te leven onder het gros der 14.000 inwoners.
Is de wijk te groot? Is er wel behoefte aan een wijkfeestje?

"Wat is daar aan de hand mijnheer?" Aldus een mevrouw vanmiddag op de Beijumerweg vanmiddag, wijzend op de tent op het terrein van het Trefpunt. Zie ook het voorgaande bericht.
Het stond op wijkwebsites, in de wijkkrant, op Noord, op andere media. En toch die vraag...wat is daar aan de hand?

Binnen in de tent stond een zwierig stel te dansen op muziek. Zie foto. Er was en er is wel plek voor vijftig stellen.

Wil Beijum wel een verjaardags-wijkfeestje? Tot nu toe is er weinig van te merken. Niks ten nadele van de zich inspannende organisatoren...maar Beijum 40 manifesteert zich tot nu toe meer als een flop dan een top.

Jammer. Eenmaal andermaal...mensen uit Beijum, zin in een feestje? Kom dan vanavond naar 't Trefpunt!

Update 21.40 uur, tegen 21.15 uur ging de blogger nog even kijken. 

Er speelde een band, goede swingende muziek. Maarrrr, geen publiek (handjevol). Zie foto links en rechts, van twee kanten gemaakt, binnen en buiten de tent)

Update 22.45 uur, aanwezige appte: 100 man aanwezig bij optreden Dansgroep Delusion. Eventuele foto is welkom.
Een week geleden...vijftig aanwezigen op het openingsvuurtje van Beijum40...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Slecht gecommuniceerd programma. Wie wat waar en hoe laat. Zoals 2 juni: Wat is ‘found it’, wat is ‘the old fart’? En hoe laat begint dat. Tussen 13-1 uur? Wat moeten we me met dat soort ruime tijdsopgaven? 1 juni: Carmen Hamer? Wie is dat, wat doet ze, hoe laat doet ze dat?? Zo overtuig je het publiek niet om te komen. En het programma op de site is weer heel anders, 2 juni: muziekuitvoering. Van wie? Hoe laat? En wat wordt uitgevoerd? Cheyenne ter Veen... wie is dat? Vast een tof optreden maar wederom wie wat waar?

Waarom het programma niet duidelijk en volledig in de beijumkrant?
Gemiste kans... Jammer.

Celuc Heerema zei

Ehm.. Ik was benieuwd tot hoe laat die lekkere rock n roll band speelt, maar kan t niet vinden in de Beijumer of op verschillende sites

Anoniem zei

Heeft iemand ons ooit gevraagd of we wel een feest willen. Sorry, maar wat dom, een feest laat zich niet opleggen hoor.

Anoniem zei

Inderdaad, 40 jaar bestaan van Beijum leeft totaal niet in die wijk. Er is zelfs nog aandacht besteed op TV Noord. Het heeft diverse oorzaken, zoals onduidelijke aangeving (optredens, aanvangstijd etc.), en de aankondiging heeft de wijkbewoner eenvoudigweg niet bereikt. Worden diverse wijksites wel regelmatig bezocht (dus niet)? Bovendien heeft ruim 80 % een Nee-nee-sticker op de brievenbus. Ikzelf woon in De Hunze, en vraag me af of zo'n jubileum hier leeft.
Jan W. Bakker

Johan Fehrmann zei

Jan...80% een Nee Nee sticker klopt niet...geen idee hoe je daar aan komt. Beijum liep gewoon niet warm voor een ceestje...zoals je schreef was het op Noord en op wijwebsites...en een maand geleden 3 pagina's in de wijkkrant over B40. Al was er bij iedereen een folder met progeamma's in de bus gegooid...een vliegtuig met tekst boven in de lucht...Beijumers hadden ook dan in het algemeen geen sjoege gegeven. Les voor de volgende keer, eerst de behoefte peilen in de wijk...en zo ja... dan MET bewoners een feest organiseren.

Johan Fehrmann zei

Feestje...

Karin zei

Zojuist even bij het trefpunt geweest. Leuke muziek maar bijna geen publiek. Naar mijn idee te weinig aandacht aan besteed. Nergens in Beijum lees je wat voor leuks er allemaal te doen is. Erg jammer want men heeft zo z'n best gedaan....

Anoniem zei

Aanplak bolletje in winkel centrum was ook handig geweest ik wist van niks.