donderdag 14 juni 2018

DEFINITIEF GEEN LANDELIJK VUURWERKVERBOD

We zitten bijna op de helft van juni, en eigenlijk moet een mens zich niet bezig gaan houden met iets wat pas over een half jaar weer volop gaat spelen.

Zal gaan spelen. Toch even, de anti- Zwarte Pieten Brigade roerde zich onlangs alweer nadat bekend werd dat half november Sinterklaas en zijn zwarte knechten in Zaanstad aan zullen gaan meren.

De anti-brigade roerde zich meteen via Twitter; ze zullen er weer fijn actie gaan voeren.

Helemaal niet leuk voor ze, zo graag op de luxe barricades willen maar toch weer vijf maanden moeten wachten, alsof er niks belangrijkers in het leven is, en dan toch nog dik een half jaar moeten wachten om los te kunnen gaan.

Maar dit blogbericht gaat over vuurwerkproblematiek. Foto boven, ingang Bunnemaheerd. Waarschijnlijk is het weggedeelte waar afgelopen jaarwisseling een vreugdevuur heeft gefikt via de gemeente gemarkeerd: herstellen svp.

Foto links, idem dito. Emingaheerd, fietspad ter hoogte van de Doornbosheerd. Vreugdevuur-restplaats Froukemaheerd is waarschijnlijk minder belangrijk, want maar een stoep. Hier geen markering. Foto rechts.

De lezer moet er het zijne/hare maar van denken.
Is het geknal en het fikje stoken tijdens een jaarwisseling dusdanig belangrijk dat halverwege het jaar erop er reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd? Milieuverontreiniging, reparaties die geld kosten...

(Gun onderstaande bericht even de tijd om op te laden) 

Geen opmerkingen: