woensdag 13 juni 2018

DE HULPEXPRESS HELPT OP ALLERLEI MOGELIJKE MANIEREN"We maken het huis op orde van iemand die overmorgen vanuit het ziekenhuis thuis komt. Daar zijn we ook voor als HulpExpress. De persoon die terug naar huis komt kan derhalve rustig bijkomen zonder zich druk te hoeven maken over de staat van zijn woning."

Twee HulpExpress-wagentjes voor een adres aan de Emingaheerd in de wijk, ter hoogte van de Sibrandaheerd.

Even een foto maken. Staat zo leuk voor een bericht, twee Expressjes die hulp bieden op één foto. Gistermiddag tegen twee uur was dat.

Maar het werd nog leuker.

De fotograaf werd van binnen gesignaleerd, er werd op het raam geklopt en de deur vloog open.
HulpExpress-directeur Sietze kwam aangelopen.

"Kom maar even binnen kijken, kun je even zien wat we doen. Maak maar even meer foto's als je wil."

Binnen stond het hele huisraad in de woonkamer op de kop. Zo'n beetje de hele crew van de HulpExpress was aanwezig.

Iets met laminaat leggen en zagen, zag de Beijumblogger die niet al te technisch is aangelegd.

De Beijumblogger kreeg bewondering voor de mensen die bezig waren. Een zorgzame samenleving, naar elkaar omkijken en waar nodig te helpen, begint niet met geleuter, maar met daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken.

Belangeloos.

Je ontkomt niet aan enig moraal als Beijum-schrijver. Afbrekende krachten zijn er genoeg, lieden die vuilnis langs de weg smijten, bomen omzagen of schoolpleinen lelijk vol kliederen, zie berichtgeving van de afgelopen dagen.

Maar dit heb je ook. De HulpExpress die mensen in nood in Beijum helpt. Nogmaals, be-lan-ge-loos! Onlangs verhuist naar de Ulgersmaweg, foto's + filmpje

http://stichtingdehulpexpress.nl/

Geen opmerkingen: