maandag 18 juni 2018

MAANDAGOCHTEND (366)


Over drie dagen beleven we alweer de 'langste' dag van het jaar. Die dag, dit jaar komende donderdag, wordt ook wel de zonnewende genoemd.
Goed, er lopen gekken rond die bomen omzagen of honden om zeep willen brengen, zie voorgaand bericht van gisteravond.
Maarrrr...waar leggen we de focus? De wijk ligt er prachtig bij, alles staat in bloei en groei....

Even een klein rondje door de wijk.

De schoolkinderen hebben hun schooltuintje op het Schooltuincomplex midden in het Groene Hart van de wijk, maar de Kleihorn (school) zijn ze een beetje selfsupporting op dat gebied.

Zie afbeelding boven, zo te zien zitten er zestien mini-tuintjes in een grote houten bak.

Vlakbij staat normaal gesproken een goed zichtbare Vlindermuur. De muur gaat deze dagen helemaal schuil achter uitbundig groeiend gras en planten.

Foto rechts, Rensumaheerd. Twee jaar geleden brachten buurtbewoners o.a. gekleurde klompen aan op lantaarnpalen, gevuld met plantjes. Daar is niet veel meer van over, maar een attente bewoner uit genoemde heerd heeft bedacht om een bosje bloemen tegen aan paal te hangen. Geen idee of het echte bloemen zijn of kunstbloemen. Maar wat geeft het kleur en fleur in de heerd.

Over onderstaande foto moet de Beijumblogger even puzzelen. Jaltadaheerd.
Waarom in vredesnaam staan daar twee rood-witte paaltjes voor de ingang van een woning? Is het gedaan omdat er angst is dat een of andere dronken droppie met de auto tegen de omhoog staande ondersteunende paal zal gaan rijden?

Je moet toch letterlijk een beetje van het padje af zijn als je dat gaat doen. Zogezegd kun je voor elke woning wel van die palen neerzetten. Geen idee waarvoor dit dient.

Het maakt ook niet uit, het is achttien juni en de dagen zijn meer licht dan donker.

Geniet van uw mooie wijk, beste lezers uit Beijum. En voor de 'buitenwacht', kom maar eens kijken.
Een prettige week toegewenst.


Geen opmerkingen: