donderdag 28 juni 2018

HUIS HALF JAAR GESLOTEN OP GROND VAN DE OPIUMWET


Het pand Barmaheerd xx is op grond van artikel 13b van de Opiumwet door de burgemeester gesloten van 29 mei 2018, 9.30 uur tot 29 november 2018, 930 uur.

Het is verboden zonder toestemming van de burgemeester het pand of het erf Barmaheerd xx te betreden.
Artikel 2.41 lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen.

Staat op een ruit en op een achterdeur ergens in de Barmaheerd.

De Beijumblogger zag gisteren al fietsend de tekst op wit papier vanaf de straat hangen.
Toch maar even heenlopen, nieuwsgierigheid dreef daartoe.

Tja, hij betrad het erf en dat bleek na het lezen van een der epistels niet te mogen. Maar ja, daar kun je pas achter komen als je de boodschap hebt kunnen lezen, en dat kan niet van tien meter afstand.

Er lag wat beddengoed voor de achterdeur, een al of niet gevulde fles sterke drank, een bierblikje in de tuin en ook nog een halve vuilniszak met inhoud.

Tja, gemeente Groningen. Een half jaar een huis leeg laten staan, waar is dat goed voor? Kan daar geen fatsoenlijke bewoner of gezin in worden geplaatst?  Een half jaar een leeg opium-pand in stand houden straalt ook niet echt leefbaar uit naar de rest van de Barmaheerd en haar goedwillende bewoners..
In 2013 werden plannen gepresenteerd om de Doornbos- en de Barmaheerd fysiek en sociaal aan te pakken.

De fysieke aanpak is en was aantoonbaar, zie dit bericht
De Doornbosheerd en de Barmaheerd in Beijum worden onderhanden genomen. De straten moeten leefbaarder en veiliger worden. Bewoners, woningcorporaties De Huismeesters en Nijestee, Stiel en gemeente Groningen hebben een plan ontwikkeld om dat te realiseren. De straten worden fysiek opgeknapt, maar ook sociale problemen worden aangepakt.
De problematiek in de Doornbosheerd en de aangrenzende Barmaheerd is divers. De openbare ruimte is rommelig en is er sprake van overlast door hangjongeren en drugsdealers. Dat veroorzaakt bij bewoners een gevoel van onveiligheid. (via bovenste link)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

lekker om als net geplaatst gezin in een drugspand te komen. Maandenlang 24/7 verslaafden om de deur om hun drugs te scoren bij jou en andere criminele overlast. Noodzakelijke maatregel die leegstand - ook om corporatie te raken om beter op hun spullen -huis en buren te letten

Anoniem zei

Juist.

Anoniem zei

Daarom blijft het een half jaar onbewoond toch, zodat de junks uiteindelijk doorhebben dat op het adres niks meer te halen valt.

michel zei

Als het je koophuis is, heb je helemaal pech. Verkopen kan niet en de hypotheek loopt wel door.