zondag 3 juni 2018

VANDAAG WORDT DE BEIJUMTR|AIL GELOPEN...


"We hebben meer dan 130 richtingaanwijzers op straat in Beijum aangebracht, die blijven naar verwachting nog wel een paar weken zichtbaar. Als aandenken aan de Beijumtrail."

Vader en zoon op bovenstaande foto. 


Ze waren gistermiddag enthousiast in de weer om tekens op de Beijumer stoepen en wegen te maken. Markeringen/richtingaanwijzers voor de vandaag te lopen Beijumtrail.

Als het goed is, zijn de dranghekken reeds geplaatst, zijn de vrijwilligers paraat en is de straks rondfietsende EHBO-er alert.

De Beijumblogger is de hele godganse dag niet in Beijum aanwezig. Er hebben een paar mensen toegezegd om foto's op te sturen. Wellicht filmpjes.

Foto links boven, hoek Claremaheerd met Plein Oost. Klaarblijkelijk is dit punt 92.

Daaronder, van achteren naar voren door het Café Biljart vandaag.

Foto rechts, een van de pakweg 150 richtingaanwijzers.

We zien ook hoek-routepunt 77.

Foto's en videofragmenten zijn welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

Uit een blogbericht van 22 januari jl:

De Beijumtrail is een evenement waar je al hardlopend OF wandelend de wijk Beijum te zien krijgt. Het gaat niet om snelheid, maar om de beleving van de wijk. Hierbij ga je langs en door een aantal typische plekken die de wijk rijk is, zoals uiteraard de groene long, maar ook DOOR een groot aantal gebouwen. De route is ongeveer 7 km. Op dit moment hebben we meer dan 20 (!) locaties vastgelegd die mee willen doen met dit evenement. We gaan de inschrijving waarschijnlijk starten op 1 maart, waarin we evenveel ruimte hebben voor wandelaars als voor hardlopers. Er zijn 500 startbewijzen beschikbaar. Deelname kost 10 euro. Deelnemers moeten minimaal 10 jaar oud zijn.
Welke locaties doen mee? Dat krijg je de komende maanden wel te horen. Net als de precieze route. Die verklappen we ook nog niet.


De route is inmiddels een paar weken bekend

Geen opmerkingen: