woensdag 9 mei 2018

BEIJUM BESTAAT 40 JAAR (12)De stuurgroep Beijum40 is al maanden bezig om het feest ter ere van het 40 jarig bestaan van Beijum te organiseren, zie nog eens dit bericht
Tussen 25 mei en 3 juni zal als alles goed gaat Beijum feest gaan vieren. Het feest zal voor iedereen toegankelijk zijn

Onderstaande afbeelding heeft reeds in de wijkkrant gestaan, maar het kan geen kwaad die hier ook nog eens te publiceren.
We zien de route die deelnemers aan de Beijumtrail op 3 juni door de wijk zullen gaan afleggen.

Remko van der Lei is Beijumer en enthousiast hardloper. Hij is een der organisatoren van de Beijumtrail.
Aan hem legde de Beijumblogger voor dat hij vanuit de wijk signalen oppikt van mensen die het wel leuk vinden om mee te doen, maar zich afvragen waarom dat deelname tien euro moet gaat kosten.

Eerst nog even terzijde, het komt enigszins ongelukkig uit dat op dezelfde dag als dat de Beijumtrail wordt gehouden, in de stad Groningen een Culture-Trail plaats gaat vinden. Beste mensen, om aan dat evenement mee te doen betaalt u 35 (!) euro. Voor de tien euro voor de Beijumtrail krijgt elke deelnemer onder meer een medaille en een goody-bag met inhoud.


By the way, lees onderstaande helemaal uit als je overweegt mee te gaan lopen, er valt wat aan de voor sommigen hoge kosten te doen...

Remko vertel, hoe zit dat met het geld voor de Beijumtrail?

Met het geld doen we drie dingen:
Organisatoren Marius & Remko (rechts) bij hoog stukje route
  1. Allereerst moeten we het evenement bekostigen. Dranghekken, linten om de route aan te geven (omdat Beijum een kruip-door-sluip-door-wijk is kunnen we het niet af met lange rechte stukken. Dat betekent dat er ook vrijwilligers nodig zijn. Die proberen we echt vrijwillig te laten deelnemen, maar die moeten we wel een boterhammetje geven o.i.d. – ze staan de hele tijd wel paraat. Op een paar plekken staan professionele verkeersleiders. Dat moet vanwege de veiligheid – de gemeente wil alleen een vergunning geven als we de dingen veilig voor elkaar hebben. Deze mensen kosten geld. We hebben een route gemaakt waar zo min mogelijk professionals nodig zijn. Verer moet er EHBO ingehuurd worden, dat vraagt ook om een bijdrage.  
  2. Graag willen we de deelnemers een aandenken geven aan deze dag. Ook hiervan proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden, maar het moet wel een echt aandenken aan de dag zijn en aan het feit dat je de 7 kilometer hebt volbracht.
  3. Als er dan nog geld overblijft, dan gaat dat naar de Verbindingsbus. De Verbindingsbus is een initiatief voor de wijk Beijum, die het mogelijk maakt dat mensen of organisaties in Beijum een feest of activiteit kunnen organiseren. De verbindingsbus zorgt bijvoorbeeld voor materialen voor de Braderij en heeft de Kerstfair van de Dom Helder Camaraschool mede mogelijk gemaakt.
  4. We begrijpen dat 10 euro niet voor iedereen mogelijk is om op te brengen. Mocht je toch heel graag willen deelnemen, dan willen wij dat toch mogelijk maken – meer deelname is voor ons belangrijker dan die 10 euro binnenhalen. Voel je daarom niet bezwaard om een mailtje te sturen naar beijumtrail@gmail.com met het verzoek of je toch kunt deelnemen.
NB, mensen die nog twijfelen en  het eigenlijk wel leuk vinden om mee te doen maar denken dat ze niet al te snel kunnen gaan, dat laatste, dat snel gaan, hoeft helemaal niet. Prima om het hele parcours wandelend uit te lopen!

Nadat bovenstaande tekst was ingezonden mailde Remko nog, en let op mensen met een iets kleinere beurs:
Aangezien het een happening voor alle Beijumers moet zijn en dus ook toegankelijk in die zin voor iedereen dus ook de minder bedeelden in onze samenleving kan men op dinsdagmorgen 8. 15 en 22 mei op vertoon van ID.kaart en stadjerspas zich voor € 2,50 (contant betalen) bij de Bewonersorganisatie Beijum in het Wij Beijum pand aan de Isebrandtsheerd. Max. 3 inschrijvingen per adres.

Geen opmerkingen: