maandag 28 mei 2018

MAANDAGOCHTEND (363)


Het maakt nogal een verschil of je eind mei 's ochtends vroeg uit bed gaat of eind november.
Eind november is het om acht uur nog donker, de allerdonkerste en koudste dagen moeten nog komen, vandaag, eind mei, moet je uitkijken dat je je bed niet uitdrijft. De vogels fluiten en de zon schijnt, werkelijk overal is de lokroep van de lente hoor- en voelbaar.

Foto boven, Emingaheerd, vlakbij de Claremaheerd die naar Plein Oost leidt.
Bouwwerkzaamheden op het Innerdijkterrein? Nee, maar de kraan op de achtergrond dient daar wel toe.

Kan niet missen, hier gaat het platdak van een huizenblok vernieuwd worden.
Rechts op de foto zien we een schilderij dat een paar jaar geleden is opgehangen in het kader van Kleurwijk Beijum. Kijkt iemand er nog wel eens naar?

Foto links, Jaltadaheerd. Op dit bankje kun je tijdens het middaguur bijna niet in de gloeiende zon zitten. De Boeddha kan dat in diepe meditatie wel. Waar gemediteerd wordt schijnt de criminaliteit te dalen, kwestie van energie.
Natuurlijk dan daarom dit mediterende Boeddhaatje gewoon 24 uur per dag buiten blijven staan.

We blijven in de Jaltadaheerd. Foto rechts, het is gewoon te heet voor plantjes die in puntige plantenkorfjes aan de schuurgevel hangen. Ach, al het nieuws wordt toch al praktisch allemaal digitaal aan de man/vrouw gebracht. Kom, we beschermen de planten door er kranten over te hangen. Wel even goed de representant van de wegkwijnende papieren nieuwsbrenger met een wasknijper vastzetten.

Foto links beneden, nog steeds genoemde heerd. In de winter bescherm je je auto tegen kou en vorst. Dat kan met tropisch weer ook opgaan. Het lijkt wel een boerka-auto, vrij geassocieerd. Waar het goed voor is om een auto met erg warm weer af te dekken, is de blogger een raadsel. Maar het zal wel ergens goed voor zijn.

Foto rechts tenslotte, gistermiddag gemaakt.
Zilvermeer, Kardingerplas, zoals u wil. We zijn erg blij met de zon.

Maar het moet niet te gek worden, want dan gaan we in de schaduw zitten en liggen.

De laatste maandagochtend van mei 2018 is begonnen.

Hou vooral het hoofd lekker koel tijdens deze hete meidagen.

Geen opmerkingen: