dinsdag 8 mei 2018

'IK BIN AIN BRUNE BOER'

"Ik heb vroeger in Siddeburen gewoond en kon goed met de boeren daar overweg. Zullen we een keer samen op klompen door de wijk gaan lopen? Kijk, dit zijn mijn klompen. Noem me maar een brune boer uut Grunn."

Waar kennnen we de neger ook nog maar van die we op de foto met klompen zien? Neger? Hoort de Beijumblogger de lezer ahw zeggen. Kan dat niet wat respectvoller? Tja, maar als Bryan, zoals de boer op de foto heet, zichzelf nou zo betitelt? Wat nou als hij zich een 'trotse neger' noemt?
Zie nog eens dit bericht, met de bijbehorende video uit 2016 die tegen de 40.000 keer bekeken is. Wat veegt onze boer Silvana Simons de mantel uit.
Als er een gekleurd mens is dat maling heeft aan Zwarte Pieten-discussies en racisme troefkaart-trekkers, dan is het Bryan wel. Het is misschien niet chique om iemand bosneger te noemen, de jongste rel, gisteren, maar Bryan zal daar hartelijk om kunnen lachen.

De blogger, afkomstig uit de Kanaalstreek, neemt de uitnodiging aan, hij gaat een keer met de brune boer van Beijum op klompen door de wijk lopen.
Wel nog even een punt, brune boer Bryan, op Knoal zeggen we broen ipv bruun. Nog eem je dialect biespiekern miejong!
Update 23.35. Boetnlaanders op klompn integrereern beter in Beijum....zug hier...

1 opmerking:

michel zei

In het Westerkwartier zeggen ze "bruun".
Het Gronings telt 5 dialecten: Gronings, Hoogelandsters, Oldambsters, Westerkwartiers, Westerwolds.