dinsdag 8 mei 2018

UIT DE OUDE DOOS (371)Heerdcomités, je hoort er de laatste jaren amper meer wat over. Bewonersraadjes op hyperlokaal straatniveau. De belangen behartigen van de straat waar je in woont.

De Beijumblogger heeft het idee dat de heerdcomités in Beijum zijn weggezakt omdat Facebook sterk is opgekomen. Er zijn straten en pleinen in de wijk waar bewoners een Facebookpagina onderhouden.
Dat is een kant van het verhaal. De andere kant, er zijn bijna geen vrijwilligers meer te porren die zich actief voor hun woonomgeving willen inspannen. Terzijde, misschien behoren vrijwilligers wel tot een uitstervend soort, ook belangen- en activiteitengroepen in de wijk kampen met dit probleem.

Een van de buurtcomités die tot nog maar kort geleden prima draaide was de Renschelheerd, ooit opgericht om de belangen van twee naast elkaar gelegen noordelijke woonheerden, Rensuma- en Scheltemaheerd, te behartigen.

Sinds jaar en dag werd daar op oudejaarsmiddag oliebollen gebakken en aan de man gebracht. Vuurtje erbij, gezellig, zie nog eens het bericht van 31 december 2016.
Afgelopen oudejaarsdag was er na vele jaren niks meer. Geen vuur, geen oliebollen, geen gezelligheid.

Er was geen animo meer voor om het te organiseren.

Twee jaar geleden beschilderden volwassenen en kinderen uit beide heerden houten gekleurde planten en klompen. Zie nog eens dit bericht

Wat stond dat gezellig, bloemen/planten in een klomp aan een paal. Maar ook daar zit de klad in, dit jaar hangen de klompen er troosteloos bij, zie de foto linksonder bij dit bericht van een maand geleden.

Geen idee hoe oud de foto precies is. De Renschelheerd had een gezellige middag voor jong en oud(er) georganiseerd.

Vervlogen tijden.

Geen opmerkingen: