zaterdag 12 mei 2018

GRONINGEN VERWELKOMT BEZOCHT BEIJUM (Walk & Talk)


Oud Beijumer Evert Sulman spant zich in om vluchtelingen, asielzoekers, die in Groningen een erkende status 
hebben de complexe maatschappij in te begeleiden.

Vanzelfsprekend kan hij dat niet alleen doen, lees het bericht uit voor als u geïnteresseerd bent om een steentje bij te dragen.

Meedoen is niet per definitie zwaar (dat is de achterliggende problematiek rond vluchtelingen natuurlijk wel), maar kan ook erg plezierig en feestelijk zijn. Sulman stuurde vanochtend foto's van een Walk & Talk-tour die gisteren vanuit de stad naar Kardinge en Beijum werd gehouden. Op bovenstaande foto zie je de Walkers & Talkers vanuit Kardinge naar Beijum lopen.

Foto rechts is op de afgelopen Koningsdag gemaakt.

Evert Sulman, vertel.

 "Gisteravond werd de 4e editie van Walk & Talk gehouden en dat was wederom een enorm succes. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen, heerlijk gewandeld door een deel van Kardinge (en Beijum aangedaan!!) en Italiaans gegeten met soep, pasta en ijs toe in het Floreshuis. 

Bij deze een oproep doen voor de Beijumse community van Groningen Verwelkomt? We zoeken nog een paar Beijumers die mee willen doen. Centraal staat: gezelligheid, elkaar leren kennen en Groningen leren kennen. We zijn in april heel enthousiaste gestart vanuit de Wegwijzer.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via contact @groningenverwelkomt.nl
(foto rechts tijdens Koningsdag van een deel van de Beijumse Community gemaakt)." 


We zijn gestart met communities! 5 nieuwe Groningers (statushouders) ontmoeten regelmatig 5 (oude) Groningers. Zij vormen buddykoppels en doen leuke activiteiten samen. Per wijk organiseren we samen met de communities start-events. Dit starten we, omdat er eenzaamheid is onder zowel nieuwe als oude Groningers. De noodzaak van wederzijdse integratie wordt gevoeld! Maar ook omdat het gewoonweg heel gezellig is en leuk is om nieuwe mensen te leren kennen!
Verder zetten we samen met partners projecten op waar (oude en) nieuwe Groningers werkervaring op kunnen doen zodat zij kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Help ons om te starten!
Community Beijum....zie hier...

Geen opmerkingen: